Arabistan'dan ABD'ye 100 milyon dolarlık 'yardım'

Amerikanın saygın gazetelerinden New York Times, ABD Başkanı Trump'ın talimatıyla kayıp gazeteci Kaşıkçı'nın durumunu görüşmek üzere Suudi Arabistan'a giden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, Riyad'a ayak bastığı saatlerde Suudi hesaplardan ABD hesaplarına 100 milyon dolarlık para nakli yapıldığını ortaya çıkardı.

Arabistan'dan ABD'ye 100 milyon dolarlık 'yardım'
Arabistan'dan ABD'ye 100 milyon dolarlık 'yardım'
GİRİŞ 17.10.2018 10:19 GÜNCELLEME 17.10.2018 10:19
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

2 Ekim'de evlilik işlemleri için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı'nın durumunu görüşmek üzere ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Suudi Arabistan'a giden Mike Pompeo'nun, Riyad'a indiği gün Suudi Arabistan'ın ABD'ye 100 milyon dolar transfer ettiği belirtildi.

"SURİYE'DE İSTİKRARI SAĞLAMAK İÇİN"

 

 

Amerika'da yayın yapan New York Times gazetesi gündemi sarsacak önemli bir haberle okuyucularının karşısına çıktı. Gazete, Pompeo'nun Riyad'ta bulunduğu gün Suudi Arabistan'ın, "Suriye'de istikrara katkı sağlamak için" ABD'ye 100 milyon dolarlık bir transfer gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

Suudi Arabistan'dan sürpriz hamle!

AMERİKA'DA TARTIŞMA ÇIKARDI

17 Ağustos tarihinde de Suudi Arabistan yine Suriye'nin kuzeydoğusu aynı zamanda terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altında bulanan Rakka kentinin restorasyonu ve istikrarının sağlanması amacıyla 100 milyon dolarlık yardım yapmıştı.

Bu ikinci dalga yardımın zamanlaması ise ABD'de tepkiyle karşılandı. Gazeteye konuşan ve ABD'nin Suriye politikasına yön veren üst düzey Amerikalı bir yetkili, paranın geldiğini doğrulayarak "Bu zamanlama tesadüf değil" ifadesiyle tepki gösterdi.

POMPEO DÜN RİYAD'TAYDI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün Kaşıkçı'nın akıbetini öğrenmek için Suudi Arabistan'a gitmişti. Pompeo ilk önce Suudi Arabistan Kralı Selman daha sonra ise Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 119
  • hilmi 5 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın köpeği olmuş alçaklar. istanbulda işledikleri cinayeti Türkiyeye yıkacaklardı ama beceremediler. sahipleri amerika ortaya çıktı benim köpeğim ısırmadı demek zorunda kalıyor. zavallı arabistan halkı . ülkenizin petrl kaynakları başınızdakiler tarafından amerikaya peşkeş çekiliyor.
    Cevapla
  • SAKARYA'LI 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sizi helak etsin.
    Cevapla
  • gayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya yeni bir osmanlıya muhtaç,,,şekil a da görüldüğü gibi..
    Cevapla
  • ebrar 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Suudi sen her seferinde bu rüşveti veriyorsun da Mazlum Filistin halkına ne katkın var,siz ne biçim insansınız bu korkaklıkla daha ne kadar devam edecek.Abd ye rüşvet vererek petrol ve Hac gelirlerini bu yahudilere vererek tahta kalmayı düşünüyorsunz bu yanlış harekettir.Çakal gibi abd nın eteğinin altında yaşayacağınıza aslan gibi merce mücadele edin İslam ülkeleri le birleşin.
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    bu zalimlerden dünya ne çekti, ne çekiyor beeee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu