Kaşıkçı olayına sert daldılar: İkiyüzlü İngiltere

Çin'den, ABD ve Batılı ülkelere, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına yönelik çifte standartlı bir yaklaşım benimsedikleri gerekçesiyle eleştiri geldi. Özellikle İngiltere'nin Skripal vakasında Rusya'ya karşı hemen harekete geçmesine rağmen, Suudi Arabistan konusunda daha az tepkili olduğuna işaret edildi.

GİRİŞ 17.10.2018 12:45 GÜNCELLEME 17.10.2018 13:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinde "Kaşıkçı vakası Washington'un insan haklarına yönelik tutumunu test ediyor" başlığıyla yayımlanan başyazıda ABD ve Batılı ülkeler, Suudi gazeteci Kaşıkçı vakasına yönelik çifte standartlı bir tutum içinde olduğu gerekçesiyle eleştirildi.

ABD, SUUDİLERİ CEZALANDIRACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan tarafından öldürülmesinin teyit edilmesi durumunda Riyad yönetimini şiddetle cezalandırma sözü verdiği ancak bu ülkeye yönelik silah satışını durdurmayı desteklemediği hatırlatılarak, "Kriz diplomatik arenada insan hakları konularının nasıl konumlandırıldığını gösterdi" ifadeleri kullanıldı.

''SUUDİ ARABİSTAN'IN BU DEFA KENDİSİNİ SAVUNMASI ZOR''

Bununla beraber Batılı ülkelerin, Batılı olmayan ülkelere karşı farklı vesilelerle değişik seviyelerde insan hakları diplomasisi yürüttüğüne işaret edilen başyazıda, Suudi Arabistan'ın bu defa kendisini savunmasının zor olduğu vurgulandı.

Riyad yönetiminin Kaşıkçı vakasında ödeyeceği bedelin, Trump yönetiminin jeopolitik hesaplamalar ve ABD'nin ticari çıkarlarına göre konuya yaklaşımına bağlı olduğu vurgulandı.

''İNGİLTERE, SUUDİ ARABİSTAN KONUSUNDA AZ TEPKİLİ''

İngiltere'nin başını çektiği Batılı ülkelerin, eski Rus ajanı Sergey Skripal'in zehirlenmesi vakasının ardından Rus diplomatları sınırdışı ederek Rusya'ya karşı hemen harekete geçmesine rağmen, Suudi Arabistan konusunda daha az tepkili olduğuna işaret edildi.

Batı kamuoyunun Suudi Arabistan'a karşı daha öfkeli olduğu ve hızlıca eş zamanlı boykotlar yaptığı hatırlatılarak, "Ancak bunun aksine Batılı hükümetlerden daha az kınama geldi. Hiçbir ülke Suudi Arabistan'ı cezalandırmaya ön ayak olmuyor. Kaşıkçı vakası, Batı'nın insan hakları diplomasisi için çifte hatta daha fazla standardının olduğunu gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 12
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Niçin şaşırıyorsunuz gayet normal ölen kendi vatandaşı değil çıkarlarına bakıyorlar şahsen bu olay ülkemizde olmasaydı bizi de ilgilendirmezdi
    Cevapla
  • KARAKURT 5 yıl önce Şikayet Et
    nede olsa öldürülen bir müslüman hiç bir değeri yok kimin umrunda
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten suud ailesini ingiltere kıral yapmadımı? neden tepkili olsunlar ki kendi adamları
    Cevapla
  • Bdemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Akif ne diyor.Tek dişi kalmış canavar.İşte modern batının gerçek yüzü.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Batılı ülkeler, Suud'ların elindeki paranın yönünün değişmesinden korktukları için olayı kendi akışına bıraktılar. Demek ki paranın sıcak yüzü insan hakları ve evrensel değerlerden daha önemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"