Kerkük'te Türkçe tabelalar indirildi

ABD'nin 2 bin DEAŞ'lının bulunduğunu iddia ettiği Kerkük'te, PKK'lıların sayısı her geçen gün artıyor. Halkın bilinçli olarak tahrik edildiği bölgede, son olarak Türkçe isimle eğitim veren dört okulun adı değiştirildi.

Kerkük'te Türkçe tabelalar indirildi
Kerkük'te Türkçe tabelalar indirildi
GİRİŞ 21.10.2018 08:31 GÜNCELLEME 21.10.2018 08:32
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Kerkük Milli Eğitim Müdürlüğü, şehir genelinde Türkçe isimle eğitim veren 4 okulun adını değiştirdi. Türkmen şehitlerin adını taşıyan Şehit Mehmet Korkmaz, Şehit Hızır Mardan, Şehit Münir Kafili ve Şehit Mustafa Zeki ilkokullarının isimleri, Kerkük Milli Eğitimi tarafından zorla Merkeziye, İlaf, El İsra ve Ziya olarak değiştirildi. Türkmenlerin büyük tepki gösterdiği olay sonrası alınan kararla ilgili soruşturma açıldı.

HALKI KIŞKIRTIYORLAR

 

 

Irak Türkmen Cephesi Yöneticilerinden Ömer Beyoğlu, kararın Kerkük Valisi Rakan Cuburi'den habersiz ve tahrik amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yuvalanan kripto KDP'liler tarafından alındığını belirtti. “Kerkük halkı bilinçli olarak kışkırtılıyor. ABD, PKK, Peşmerge güçleri bu planın temel bileşenleri” değerlendirmesinde bulunan Beyoğlu, ABD'nin “Kerkük'te 2 bin DEAŞ'lı var” açıklamasını da yeni bir müdahalenin altyapısı olarak niteledi: “ABD Kerkük'te sayısı her geçen gün artan PKK'lıları neden görmüyor?”

KATİL KISKIVRAK

Barzani işgalinin sürdüğü dönemde Kerkük’te onlarca Türkmen’in kaçırılması ve infazında aktif rol alan Peşmerge komutanlarından Binbaşı Miran İrac yakalandı. 2014-2017 yılları arasında Türkmenlere karşı işlediği birçok suçu itiraf eden İrac, fidye amacıyla onlarca sivili kaçırmak ve 20’den fazla faili meçhulden sorumlu tutuluyor. Şehir girişinde yapılan bir aramada gözaltına alınan İrac’ın Kerkük Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 45
  • örencikli 5 yıl önce Şikayet Et
    demek o.ki yakında sefer var uşak.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz,Kuzey Irakta Kerkük Musul Erbili teröristlerden arındırması ve Türkmen kardeşlerimizin güvenliğini sağlamak için Türkmen ordusu kurmalıdır.
    Cevapla
  • @r35 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye geliyo dendiği gün hep arazi olur bu kalleşler
    Cevapla
  • islamoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin çıkıp demesi lazım bölgeye gireriz bi dahada çıkmayız
    Cevapla
  • Sivaslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kerkukten girersek, Amerikan ın oyuncağı PYD liler hepsi kaçaçak delik ararlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!