İtalya'da sağcı iktidar kendi kalesine gol attı!

İtalya'da yeni dini yapı inşasını önleyen yasa değişikliğinin ardından Lombardiya bölgesindeki eski bir kilisenin Müslümanlar tarafından camiye çevrilmek için satın alınması İtalyan hükümeti ortağı sağcı Lig partisini zor duruma düşürdü.

İtalya'da sağcı iktidar kendi kalesine gol attı!
İtalya'da sağcı iktidar kendi kalesine gol attı!
GİRİŞ 27.10.2018 12:41 GÜNCELLEME 27.10.2018 12:41

Bergomo kentinde devletin bazı mülklerini ve eski bir kiliseyi açık arttırmaya çıkarmasıyla bölge Müslümanları bu binayı camiye dönüştürmek adına satın almayı planladılar.

Açık arttırmayı kazanan Müslüman cemaat hakkında Bergomo Belediye Başkanı Giorgio Gori sosyal medya üzerinden açıklama yaparak bu olayı iktidardaki aşırı sağcı Lig partisinin "kendi kalesine gol yemesi" olarak yorumladı.

La Repubblica gazetesinin yayınladığı habere göre Lig partili politikacıların satışın resmiyete dökülmesini engellemek istediği belirtilse de Müslüman cemaatin yapılacak değişikliklere hukuki itiraz hakkı mevcut.

HRİSTİYANLIĞIN DÜŞMANI MÜSLÜMANLAR DEĞİL

Belediye Başkanı Gori yaptığı açıklamada bir kilisenin camiye dönüştürülmesindeki tepkileri anlayışla karşıladığını fakat bunun dünyada çeşitli örnekleri olduğunu, bazı camilerin de kiliseye dönüştürüldüğünü söylerek, "Hristiyanlığın düşmanının Müslümanlar değil, maneviyat için her tür duyusunu yitirmiş kişiler olduğunu" vurguladı.

Sağlık Bakanlığı taraından açık arttırmaya çıkarılan Rum- Ortodoks cemaatin kullandığı kilise için Müslümanlar 450 bin euro teklifte bulundu. Tahmin edilen değerin fazlasını teklif eden Müslüman cemaatin kazandığı açık arttırma sonucunda Hristiyan Rum-Ortodoks cemaatin binayı 30 gün içinde boşaltması gerekiyor. 

MÜSLÜMANLAR YASA DEĞİŞİKLİĞİNİ SAF DIŞI ETTİ

Müslüman cemaati kiliseyi alarak yeni dini yapı inşasını önleyen yasa değişikliğini böylelikle fiili olarak saf dışı etmiş oluyor. Bu yasa uyarınca, satışın ardından kiliselerini kaybedecek olan Bergamo Rum-Ortodoks cemaati de yeni kilise inşa edemeyecek. Belediye Başkanı Giorgio Gori kesin bir çözüm bulunana kadar kendilerine ayinler için "uygun bir yer sağlanacağını" kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...