Almanya ve Fransa'nın savaş uçağı görücüye çıktı!

Fransa ve Almanya'dan gelecek nesil ortak savaş uçağının ilk modeli Euronaval 2018 fuarında sergilendi.

Almanya ve Fransa'nın savaş uçağı görücüye çıktı!
Almanya ve Fransa'nın savaş uçağı görücüye çıktı!
GİRİŞ 27.10.2018 17:49 GÜNCELLEME 28.10.2018 17:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dassault, geçtiğimiz günlerde kapılarını açan Euronaval 2018 Fuarı’nda NGF olarak adlandırılan New Generation Fighter – Yeni Nesil Savaş Uçağı konseptinin modelini ilk kez sergiledi. Dassault’un Rafale ile Almanya’da Eurofighter’ın yerini alacak uçak, 2035-2040 yılları arasında hizmete girmesi hedefleniyor. Bu projede Fransa ve Almanya ortak olarak çalışıyor.

Fransa ve Almanya'dan gelecek nesil ortak savaş uçağının ilk modeli Euronaval'da sergilendi.

Askeri havacılıkta Fransızlar farklı bir konsepte sahiptir. Özellikle savaş uçağı konusunda kendi tasarımlarını Fransız motoru ile kullanırlar. Dünyanın önde gelen imalatçılarından Dassault’un tasarladığı Mirage ve ardından Rafale savaş uçakları, bu bakış açısını sunar.

 

 

KUYRUĞU YOK

Tasarım çalışmaları Dassault tarafından yapılan uçağın kuyruğu yok. Ayrıca yukarıdan bakıldığında B-2 bombardıman uçağı gibi jetin şekli de "W" harfini andırıyor.

Geçtiğimiz nisan ayında Almanya ve Fransa ortak tasarım için el sıkışmıştı. Projede Dassault ile birlikte Airbus’ın Almanya kanadı da görev yapacak. Ana tasarımın 2025’te ortaya çıkması bekleniyor. Dassault yetkilileri, bu uçağın farklı bir dizayna sahip olacağına dikkat çekerek "Bu bir F-35 kopyası olmayacak" diyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Hitler bunu yapalı 75 yıl olmuş.Almanların düştüğü hal bu işte.Bir çok alanda köleye dönüşüp ilerlemelerine izin verilmemiş.Adamlar bir çok alanda en iyisini yaptılar. Ama kendi ülkesinde yapamıyorlar(Ameriklılar yaptırmıyor).
    Cevapla
  • birbeyinoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    sen sabret hele, bizim icadlarımız daha müthiş olacak..
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ondeki modelin ismine dikkat, herhalde turklerden aldilar ucagi
    Cevapla
  • Akıl şart 5 yıl önce Şikayet Et
    B2 Spirit uçağı %100 Amerikan üretimi. Dassault da Fransız üretimi. Eurofighter da Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya'nın ortak üretimi. Türkiye değil uçak yapmak 40 senedir F16 uçağının füzesini bile üretemeyip Amerikan Raytheon şirketinden satın alıyor. F16 mühimmatları bile Amerika'dan alınıyor. Sen Türk yapımı uçaktan bahsediyorsun. Uçağı geçtim yerli helikopter bile yok. Türkiye Amerika'dan CH 47 helikopter satın alıyor.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Öyle modeli dedem de sergiler. Zaten ABD'ninkinin tasarımına benzemiş. Hani uçaklar nerede yok. Önce Amerika yapsın, kullansın, bol bol satsın sonra siz üretirsiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!