F-35 uyarısı: Faturalarınıza dikkat edin

Belçika Federal Hükümetinin Amerikan yapımı F-35 savaş uçağı satın almasının ardından Hollanda'dan Belçika'ya "Faturalarda dikkatli olunuz" uyarısı geldi.

F-35 uyarısı: Faturalarınıza dikkat edin
F-35 uyarısı: Faturalarınıza dikkat edin
GİRİŞ 02.11.2018 11:43 GÜNCELLEME 02.11.2018 12:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Belçika Hükümetinin, Hava Kuvvetlerinde bulunan F-16 savaş uçaklarını tüm baskılara rağmen F-35'lerle değiştirme kararı almasına ilk tepki Fransa’dan gelmişti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Belçika hükümetinin Amerikan yapımı F-35 savaş uçağı satın alma kararını kınıyorum" açıklamasını yapmıştı.

Son olarak Hollanda'dan da Belçika'ya bir uyarı geldi. Hollanda Hükümeti, "F-35 savaş uçağı satın alacak olan Belçika'ya, ödeyecek olduğunuz faturaları çok dikkat edin ve faturaları dikkatle göz atınız. Hollanda ve Norveç, F-35 savaş uçağı satın aldı ama faturalarda 59 hata buldu" uyarısında bulundu.

 

 

Hükümet, Hollanda sayıştayının yaptığı bir çalışmayı da aktardı. Buna göre, "F-35 faturalarını hafife almamalısınız. Hollanda 2013 yılında 37 adet satın aldı ve uçakların geliştirilmesinde ortak yatırımcılar. Norveçli meslektaşlarıyla birlikte Hollandalı yetkililer, tüm faturaları Ocak 2017'den Haziran 2018'e kadar kontrol etti. 838 faturada toplam 59 hata olduğunu tespit etti. Beklediğimizden daha fazla" açıklaması yapıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Yerli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli sanayi çok çok önemli her alanda her işte yerli malı uretmeliyiz okullarda yerli malı haftası tekrar canlandırılması gerekir halk bilinclendirilmeli tüm alanlarda yerli sanayi desteklenmeli ithal ürünlere zam yapılması gerekir...
    Cevapla
  • ortak 5 yıl önce Şikayet Et
    fransa ortağı olduğu uçağın satılmasından niye rahatsız onu anlayamadım.
    Cevapla
  • İsmli 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransızların ürettikleri uçagı almadılar diye
    Cevapla
  • Ottomann 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransa Belçikayı bölmek istiyor bu yüzdendir.fransa uzun süredir Valon bölgesini Belçika'dan ayırmak istiyor. Valon neredeyse Belçika'nın yarısıdır.
    Cevapla
  • Cengaver 5 yıl önce Şikayet Et
    Uçağı üretimine katkı sağlayan ülkeler arasındayız ama daha henüz yakından göremedik. İsrail'in üretimle alakası yok ilk kullanan ülkelerden oldu. Bu nasıl iş hemşerim mantık bunun neresinde
    Cevapla
  • Hahaha 5 yıl önce Şikayet Et
    Sabir kardesim 2023 insallah gorucaz sabir lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha