İsrail askerleri 1 Filistinliyi şehit etti

İsrail askerlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine müdahalesinde bir Filistinli şehit oldu.

İsrail askerleri 1 Filistinliyi şehit etti
İsrail askerleri 1 Filistinliyi şehit etti
GİRİŞ 08.11.2018 21:39 GÜNCELLEME 08.11.2018 21:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentinin doğusunda düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde bir Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduğunu belirtti.

Açıklamada olayla ilgili başka ayrıntı paylaşılmadı.

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İsrail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 200'den fazla Filistinli şehit oldu.

YORUMLAR 4
  • Sezgin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bismillahirrahmanirrahim Ve mekeru ve mekerallah vallahu hayrul makirin.Onlar tuzak kurdular Allah cc da tuzak kurdu tuzak kurucuların en hayırlısı Allah cc dır.Rabbim şu siyonist kitapsızlarının başlarını kesecekleri bir an önce gönder Ya Rabbi şu siyonistleri Cuma nın ve Rebiülevvel ayının yüzü suyu hürmetine kahreyle mahveyle.Müslüman kardeşlerimize yardım eyle amin.Yıkılasın israil enkazını göreyim sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim N.Fazıl Kısakürek
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    allah kahretsin bu lanetli ısraili
    Cevapla
  • abdulhamid 5 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet etsin dava kardeşim gün gelecek intikamimızı alacagiz israilden....
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Dostlar Türkiye nin savunma hattıdır gazze
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...