Yeni kriz patladı! Rusya resmen açıkladı

Avusturya, on yıllardır Rusya adına ajanlık yapan bir albayı yakaladı. Dışişleri Bakanı'nın Moskova ziyaretini iptal eden Viyana yönetimi, Rusya'dan açıklama istedi. Rusya, Avusturya büyükelçisinin, Avusturya'nın casusluk iddiaları nedeniyle bakanlığa çağrılacağını duyurdu.

Yeni kriz patladı! Rusya resmen açıkladı
Yeni kriz patladı! Rusya resmen açıkladı
GİRİŞ 09.11.2018 12:57 GÜNCELLEME 09.11.2018 14:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa ve Rusya arasında yeni bir kriz patladı. Avusturya, on yıllardır Rusya adına casusluk yapan bir albayı yakaladı.

 

 

Başbakan Sebastian Kurz, 1990'lardan bu yana Moskova için çalışan albay için Rusya'dan resmen açıklama istedi. Viyana yönetimi ayrıca Dışişleri Bakanı'nın Moskova ziyaretini iptal etti. Başbakan Kurz'a göre, gelişme Avrupa Birliği ile Rusya ilişkilerini etkileyebilir.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avusturyalı emekli bir askerin Rusya'ya casusluk yaptığına yönelik iddiaları "nahoş bir sürpriz" olarak karşıladıklarını belirterek, "Batılı ortaklarımız maalesef geleneksel diplomasi yerine, kamuoyu önünde bizi suçlayarak mikrofon diplomasisine başvuruyor" dedi. 

Konuya ilişkin atılacak adımları değerlendirmek üzere Avusturya'nın Moskova Büyükelçisini, Rusya Dışişleri Bakanlığına çağıracaklarını belirten Lavrov, "İddialara yönelik Avusturya tarafının sorularını duymak ve hangi adımların atılması gerektiğini istişare etmek için büyükelçilerini davet edeceğiz" dedi. 

Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal...

İNGİLTERE VE ABD İLE KRİZLER

İngiltere'de yaşayan eski ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın Salisbury kentinde zehirlenmesi, uluslararası kriz çıkarmıştı.

İngiltere'ye giden Rus askeri ekibi, Skripal ve kızını Noviçok sinir gazı kullanarak zehirlemişti.

"Kızıl ajan" Anna Chapman...

"Kızıl ajan" Anna Chapman'ın ABD'de deşifre olmasıyla başlayan gelişmeler ise, son 10 yılın en çok ses getiren casusluk hikayesiydi. Aylarca gündemden düşmeyen Anna Chapman Rusya'ya sınır dışı edildi ve dergilere çıplak pozlar verdi.

YORUMLAR 2
  • viyana kaplani 5 yıl önce Şikayet Et
    sebastian karsindaki herangi biri degil putin baban ona gore ayagini denk al
    Cevapla
  • arif gören 5 yıl önce Şikayet Et
    Avusturya'nın "küçük Hitler'i" boyunu aşan sözler edip aşırı davranışlar sergiliyor. AB bu zavallı hadsizin peşinden giderse, zaten çok yaklaşmış olan sonunun gelişini daha da hızlandırır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...