ABD basını uyardı: Rusya bizi haritadan silebilir!

Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest dergisi, Rusya’nın savaş durumunda ABD'yi haritadan silebileceğini yazdı.

ABD basını uyardı: Rusya bizi haritadan silebilir!
ABD basını uyardı: Rusya bizi haritadan silebilir!
GİRİŞ 09.11.2018 12:30 GÜNCELLEME 09.11.2018 12:31
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD’nin popüler dergisi olan ve ABD’nin dış politika düşüncesi ile ilgili yazılar "The National Interest", balistik füzeleri önleyecek füze savunma sistemi olmayan ABD’yi yok etmek için Rusya’nın kara ve deniz bazlı 528 balistik füzesinin küçük bir kısmıyla ABD’yi yeryüzünden yok edebileceğini yazdı.

ABD'nin balistik füzelerden korunma imkanlarına sahip olmadığı belirten dergi, "Rusya'nın yaklaşık 528 kara ve deniz bazlı balistik füzesi var. Bu füzelerin küçük bir kısmıyla Rusya, ABD'yi yeryüzünden yok edebilir” ifadeleri kullanıldı.

Washington'un daha geçen yüzyılda balistik füzelerden korunma sistemi geliştirmeye çalıştığı füzelerin hazırlanmasının Amerika Birleşik Devletleri'nin hava savunma sistemini güçlendirmesi ile ilişkili olduğu da kaydedildi.

Hangi füzenin bu güce sahip olduğuna dikkat çeken dergi, “Rusya'nın yakın zamanda kullanıma gireceği insan sesinden 20 kat daha hızlı 'Avanqard' roketlerini gösterebiliriz" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın "Avangard", "Sarmat" ve "Hançer" adıyla 3 yeni füze sistemini başarıyla geliştirildiğini açıklamıştı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • rumuz 5 yıl önce Şikayet Et
    amerikayı sevmiyorum ama abd silinevek olursa alan hazır bekleyen sırtlanlara kalacak. en az abd kadar gaddar yüzlerce toplumlar kendi yükseliş fırsatlarını gözetliyorlar.
    Cevapla
  • CAN BAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Hade bakem inşallah ağzın dualı olsun
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Yok olmasıyla bisey olmaz he Bi nezaman dinimizi yaşamaya başlarsak camiler nezaman beşvakit dolarsa he işte ozaman abd batacak ama böyle hiç bisey olma ALLAH basmıza bela veriyo uyanalım diye ama nerde
    Cevapla
  • Hmd 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıtalararası balistik füzelerden koruyacak bir sistem henüz icat olunmadı.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD çözüm.mehdi as dır. bırakın inadı.ya değilse Rusya sizi cehenneme gönderecek bunu iyi biliyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!