Trump'tan ABD'de kriz çıkartacak hamle!

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray basın toplantılarında yönelttiği sert sorularla tanınan CNN televizyonu muhabiri Jim Acosta'nın Beyaz Saray basın kartının askıya alınmasının ardından farklı gazetecilerin de basın kartlarının iptal edilebileceğinin sinyalini verdi

Trump'tan ABD'de kriz çıkartacak hamle!
Trump'tan ABD'de kriz çıkartacak hamle!
GİRİŞ 09.11.2018 21:42 GÜNCELLEME 09.11.2018 21:42
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Trump, Paris ziyareti öncesi Beyaz Saray bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Acosta'nın basın kartının askıya alınması kararını kendisinin vermediğini belirterek, "Bu kararı ben vermedim. Fakat başkalarına da uygulanabilir." dedi.

"Beyaz Saray kutsal bir mekan, çok özel bir yer, Beyaz Saray'a saygı gösterilmesi gerekir, Başkana saygılı davranılması gerekiyor." ifadelerini kullanan Trump, Acosta'nın, Sözcü Sarah Sanders'e "saygısızca" davrandığını ileri sürdü.

Trump, Acosta haricinde hangi gazetecilerin durumda etkilenebileceğine dair bilgi vermekten kaçındı.

KARARA TEPKİLER

ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi ise yazılı bir açıklama yaparak, Acosta'nın Beyaz Saray'a girişine tekrar izin verilmesi yönünde çağrıda  bulundu.

Açıklamada, "Gazeteciler görevlerini korkmadan yerine  getirebilmelidir. Acosta'nın basın kartı hakları tekrar iade edilmelidir. Umuyoruz ki Trump gazetecileri aşağılamayı bırakacaktır. Bu tutum aynı zamanda  gazetecilerin güvenliği adına ciddi bir sorundur." ifadelerine yer verildi.

Beyaz Saray'ın Acosta hakkında aldığı karar, ABD'nin farklı birçok  basın kuruluşu ve çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı.

CNN, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, muhabirinin arkasında olduğunu  kaydetti.

OLAY

Beyaz Saray'da Kongre seçimleri sonrası düzenlenen basın toplantısında Acosta ile Trump arasında yaşanan gerginlik sonrası  bu kararın alınması dikkati çekmişti.

Basın toplantısında, Trump ile Acosta arasında yaşanan gerginlik sonrası Başkan Trump, "CNN, seni çalıştırdığı için utanmalı. Kaba ve berbat bir insansın. CNN için çalışmıyor olmalısın. Sarah'a (Beyaz Saray Basın Sözcüsü)  davranış biçimin berbat. Diğer insanlara davranış biçimin berbat. İnsanlara bu  şekilde davranamazsın." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 21
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Alın size abd demokrasisi alin size diktatör teröristleri ifşa eden reise bu kadar sallayan sözüm ona tatlı su gazetecileri eleştirin bunada avaziniz çıktığı.kadar bağırın alem tutarlılık görsün ama siz ancak ülkenizi yabancıya ecnebiye şikayet edersiniz doğruya
    Cevapla
  • Osmn 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizlerde de fox tv ye aynısı uygulanıyor.kriz falan çıkacak bir durum olmuyor yani
    Cevapla
  • Çakır 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede basın özgür değil deyip şikayet ettiklerinizi bakın ey dik kafalı basın mensupları
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    DİKTATÖR ARAYANLAR buyurun size diktatör. ama siz onları görmezsiniz çünkü gözleriniz kör.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    özgürlükcü abd ye bak başkanı faşist trump felaket herif
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?