Fransa'ya ayak bastı, Macron'u topa tuttu!

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu oluşturması gerektiğini" söylediğini belirterek, "Çok aşağılayıcı" ifadesini kullandı. Trump'ın bu sözleri NATO Zirvesi'nde yaşanan gerginlikleri akıllara getirdi.

Fransa'ya ayak bastı, Macron'u topa tuttu!
Fransa'ya ayak bastı, Macron'u topa tuttu!
GİRİŞ 10.11.2018 13:04 GÜNCELLEME 10.11.2018 13:04
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu hafta Paris'te yaptığı açıklamada Rusya tehlikesine dikkati çekerek, ABD'ye bağımlı olmayan, egemen bir Avrupa Birliği ordusu kurmadıkça Avrupalıların güvende olamayacağını söylemişti.

 

 

TRUMP BU SÖZLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Birinci Dünya Savaşını Sonlandıran Ateşkes Antlaşması'nın 100. yılı dolayısıyla Paris'te düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Fransa'ya giden Trump, sosyal medyada Twitter hesabı üzerinden Macron'u hedef aldı.

 

 

Trump paylaşımında, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 'ABD, Çin ve Rusya’dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu oluşturması gerektiği' yönünde öneride bulundu. Çok aşağılayıcı. Belki Avrupa önce ABD'nin çok büyük bir şekilde destek verdiği NATO'ya olan borcunu ödemelidir" değerlendirmesinde bulundu.

NATO ZİRVESİ TRUMP'IN SERT SÖYLEMLERİNE SAHNE OLMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fransa'ya iner inmez sarfettiği bu sözleri, geçtiğimiz Temmuz ayında Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi'ndeki sert tutumunu akıllara getirdi. 29 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen o zirvede Trump, üye ülkelerin savunma bütçelerinde artışa gitmemesini çok sert eleştirmiş ve Almanya'yı "Rusya'nın esiri" olmakla suçlamıştı.

Hatta Trump'ın diğer liderlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı göstererek, "Erdoğan dışındaki hiç kimse işini düzgün yapmıyor" dediği, sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yumruk tokuşturduğu belirtilmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • uzgun akp li 5 yıl önce Şikayet Et
    papazi vermiyeydik o zaman napiyodu bak bakalım
    Cevapla
  • Silver 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump silah satacak müşteri arıyor
    Cevapla
  • kemalat 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu defa Trump haklı eger 2.ci dunya savaşında ABD AVRUPAYA askeri yardım yaparak NAZİ almanyasını yenmesydi bugün Avrupada NAZİLİ ALMAN yonetecektı...Nankör Fransa aynı nankörlügü Osmanlıyada yapmışlardı..
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Macron dogru soylemis..Arap ordusu,Avrupa ordusu,Amerikan ordusu olmasi sart..tek kutuplu olunmaz..o zaman Amerikanin dudugu oter.
    Cevapla
  • FB12 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump Macron’u dikkate bile almıyor. AB boşuna uğraşıyor ABD asla izin vermez böyle birşeye. Adamlar Rusya tehlikesi diyor Rusya savaş mı açacak AB’ye? Asıl böyle konuşanlar dünya huzuru için tehlike
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu