ABD yaptırım uygularsa... İptali gündemde

Jane’s haber portalında yer alan habere göre, Endonezya Hava Kuvvetleri resmi temsilcisi Novyan Samiega, olası ABD yaptırımlarından dolayı Rus yapımı Su-35 avcı uçaklarının tedarikiyle ilgili sözleşmenin iptal edilebileceğini belirtti.

ABD yaptırım uygularsa... İptali gündemde
ABD yaptırım uygularsa... İptali gündemde
GİRİŞ 10.11.2018 10:35 GÜNCELLEME 10.11.2018 10:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Endonezya Hava Kuvvetleri resmi temsilcisi Novyan Samiega, ABD, Rus silahlarının satın alınması nedeniyle Cakarta'ya yaptırım uyguladığı takdirde, daha önce imzalanmış sözleşmenin bir hükmü kalmayacağını kaydetti.

 

 

IHS Jane's Defence Weekly, ABD'nin sert yaptırımlar uygulaması durumunda, Endonezya'nın Rus uçağına alternatif aramak zorunda kalacağını ve en uygun alternatifin de Amerikan F-16 olduğunu yazdı.

Daha önce Rus basını, Rusya ile Endonezya arasında imzalanan, Cakarta'ya 11 adet Su-35 avcı uçağının tedariki ile ilgili anlaşmanın uygulama evresinin ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) çerçevesinde uygulayabileceği olası yaptırımları nedeniyle ertelendiğini yazmıştı.

 

 

RYACUDU: RUSYA İLE YAPILAN ANLAŞMADAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Ancak, Endonezya Savunma Bakanı Ryamizard Ryacudu geçen ay, Cakarta'nın Washington'un baskılarından dolayı Rusya ile Rus yapımı Su-35 avcı uçaklarının tedarikiyle ile ilgili yapılan anlaşmadan vazgeçmeyeceği söylemişti.

Endonezya'nın ABD tarafından uygulanabilecek olası yaptırımların etkisiyle Rusya ile imzalanan anlaşmayı yerine getirmekten "asla vazgeçmeyeceğini" vurgulayan Ryacudu, tarafların şu anda uygulama aşamasına geçtiklerini, fakat yönetimindeki kurumun maliye ve ticaret bakanlıklarıyla sevkiyatların ödenmesi ile ilgili bazı sorunları çözmesi gerektiğini ifade etmişti.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostech'ten yapılan açıklamada, on bir Su-35 avcı uçağının Endonezya'ya tedariki sözleşmesinin ertelenmediği, Cakarta'nın bazı teknik sorunlarını çözmeye çalıştığı belirtmişti.

YORUMLAR 3
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    O iptal edilebilir diyen adamı casus gibi davranmaktan dolayı görevden uzaklaştırmalı
    Cevapla
  • Ferhad 5 yıl önce Şikayet Et
    F 16 bu uçağın yanına yanaşamaz.iptal ederlerse hata yaparlar
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    SU 35, rakipsiz ucak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'