Tartışmalar büyüyor: Ukrayna'nın çocuk askerleri!

Ukrayna'daki bir kampta, bazıları 8 yaşından küçük çocuklardan oluşan gençlere silah eğitimi verildiği ortaya çıktı.

Tartışmalar büyüyor: Ukrayna'nın çocuk askerleri!
Tartışmalar büyüyor: Ukrayna'nın çocuk askerleri!
GİRİŞ 13.11.2018 11:18 GÜNCELLEME 13.11.2018 11:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın radikal milliyetçi gruplarından biri tarafından oluşturulan eğitim kampı, ülkenin batısındaki bir ormanda gizleniyor.

Kampın amaçlarından biri çocukların ülkelerini Ruslardan ve sempatizanlarından korumak, bir diğeri ise milliyetçi ideolojiyi yaymak.

Kamptaki eğitmenler, gençleri karşılarındaki hedefin insan olmadığını söyleyerek cesaretlendiriyor.

Eğitmen Yuri Cherkashin kamptakilere, "Biz asla insanları hedef almıyoruz; fakat ayrılıkçılar ve Moskova'dan işgalcileri insan olarak saymıyoruz. Bu nedenle onları hedef alabiliriz" diyor.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlışı ayrılıkçılara karşı mücadele ederken yaralandığını söyleyen Cherkashin, ülkenin genç nüfusuna milliyetçi duyguların aşılanması gerektiğini belirtiyor.

Cherkashin ayrıca eşcinsel onur yürüyüşü gibi etkinliklerin, modern Bolşevik hareketleri olduğunu ve buna karşı önlem alınması gerektiğini düşünüyor.

Gece yarısı uyandırılan gençler, Ak-47s silahları ile eğitiliyor.

Gençler, eğitime ara verildiği zamanlarda, gitar eşliğinde milliyetçi marşlar söylüyor. Kamptaki öğrencilerden 18 yaşındaki Mykhailo, eğitimin gerekli olduğunu belirterek, "Ülkemizde her an bir şeyler ters gidebilir. Ve bunun için birinin hazır olması gerekiyor. Bu yüzden bu kampa geldim. Kendimi ve sevdiklerimi nasıl koruyacağımı öğrenmeye çalışıyorum" dedi.

KAYNAK: AFP
YORUMLAR 1
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Ajanlar yetişiyor olamaz mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu