Almanlardan Türkiye'ye: İsrail'i geçtiniz

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt, Türkiye'nin savunma sanayiinde attığı büyük atımlara övgüde bulundu. "Erdoğan ülkesini adeta bir silahlı donanmaya çevirmek istiyor" denilen yazıda Türk savunma çabasının İsrail'in büyüklüğünün ve kapasitesini aşmış durumda olması dikkatleri çekiyor" ifadeleri kullanıldı.

Almanlardan Türkiye'ye: İsrail'i geçtiniz
Almanlardan Türkiye'ye: İsrail'i geçtiniz
GİRİŞ 15.11.2018 16:58 GÜNCELLEME 17.11.2018 10:55
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin savunma sanayiinde attığı büyük atımlara övgüde bulunan bir yazı kaleme aldı.

 

 

Boris Kálnoky imzası taşıyan haberde, Türkiye'nin yerli ve milli hamlelerini ön plana çıkardığı ve bununla birlikte diğer ülkelerle ortak adımlar attığını yazdı. ATAK helikopteri ve ALTAY tankının teknik özelliklerinin ön plana çıkarıldığı yazıda, ABD ile F-35, İngilizlerle TF-X ortak savaş uçağı projelerine de atıflarda bulunuldu.

Haberde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkesini adeta bir silahlı donanmaya çevirmek istiyor" denilen yazıda "Türk basınında son zamanlarda ülkenin zırhlanması ile alakalı başarıya ulaştığı görülüyor. İhracatlarının, ilk kez 1 milyar dolarlık bir hacme ulaştığı da söyleniyor. Türk savunma çabasının İsrail'in büyüklüğünün ve kapasitesini aşmış durumda olması dikkatleri çekiyor" ifadeleri kullanıldı.

 

 

"Onların teknolojisinden yararlanıldığı sürece özgür olunamayacağını söyleyen Erdoğan 2023 yılında ülkesinin silahlarının tamamen bağımsız olarak üretileceğini duyurdu" sözleriyle Türkiye'nin hedefini gösteren cümlelere yer verildi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 71
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    israilimi :) koca avrupanızı toplasanız TÜRKİYEnin yarısı yapmıyo saf bunlar ya.
    Cevapla
  • Galip 5 yıl önce Şikayet Et
    En önemlileri yerli füze motoru helikopter motoru tank güç gurubu, savaş uçağı motoru.Bunları muhakkak yerli yapmamız gerekiyor.Ancak teknoloji transferi şart sonra yerli geliştirebiliriz. Fakat tek güç nükleer silah. Nükleer bombanız yoksa konvansiyonel silahlarla caydırıcı gücünüz çok zayıf kalır. İsrailin gücü buradan geliyor.Son büyük savaşta yenilmişti yok olacaktı ama atom bombası kullanacağını söyleyince Arap orduları çekilmek zorunda kaldılar.
    Cevapla
  • süleyman şah 5 yıl önce Şikayet Et
    daha çok çalışmamız lazım...en az almanya kadar sanayileşmeliyiz...yüzde yüz yerli her türlü silahı da yapmalıyız...bu olursa dünya siyasi haritasını değiştirme gücüne erişiriz...
    Cevapla
  • vavtvn 5 yıl önce Şikayet Et
    israilin 2016 yada 2017 yılındaki silah satışı 8 milyar dolar diye okumuştum.
    Cevapla
  • hgghghghgh 4 yıl önce Şikayet Et
    o yıllarda israil herkese yeniliyodu ama
    Cevapla
  • Osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Eeee düsmanimiz cok.yan mi yatsaydik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?