Türkiye'nin merakla beklediği F-35 haberi geldi!

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, Pentagon'un geçtiğimiz günlerde kongreye sunulan Türkiye raporunu yayınladı. Raporda, "Türkiye'yi F-35 üretimi programından kesmek doğru olmaz" bilgisine ulaşıldı.

Türkiye'nin merakla beklediği F-35 haberi geldi!
Türkiye'nin merakla beklediği F-35 haberi geldi!
GİRİŞ 28.11.2018 17:29 GÜNCELLEME 28.11.2018 17:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Haber7 / Dış Haberler Servisi

ABD'nin Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerini bahane ederek Türkiye'yi tehdit ettiği F-35 savaş uçaklarında yeni bir gelişme yaşandı. Teslimatının Türkiye'ye yapılıp yapılmayacağı tartışılırken, geçtiğimiz günlerde kongreye Pentagon tarafından sunulan rapor ortaya çıktı.

ABD merkezli Washington Post gazetesinin Karen DeYoung imzalı haberinde, Pentagon'un Türkiye hakkında raporunda dikkat çeken detaylar mevcut.

Gazeteye göre ABD Savunma Bakanı James Mattis raporda, Türkiye'ye karşı yapılan tüm tehditlere karşı daha önce yaptığı "F-35'lerin Türkiye'ye teslimatı durdurulmamalı. Eğer Türkiye üretim zincirinden çıkarsa üretim durur ve 50-75 jetin teslimi ertelenir. Yeni parçaları bulmak için yaklaşık 18-24 ay geride kalırız" itirazını tekrarladı.

ABD'liler anladı: Türkiye olmazsa bu iş olmaz

TÜRKİYE ÜRETİMDEN ÇIKARTILIRSA BÜYÜK SORUNLAR OLUR

 

 

Mattis, Türkye'nin F-35 savaş uçağı için çok önemli parçaları ürettiğini hatırlatarak, Türkiye'yi programdan kesmenin yeni nesil savaş uçağının genel üretiminde büyük gecikmelere ve sorunlara neden olacağını söyledi.

Amerikan kanalı Bloomberg, geçtiğimiz aylarda F-35’in bir şemasını yayımlayarak Türk şirketlerin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermişti...

ABD, S-400'LERİ BAHANE EDİYOR

ABD, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini almasına karşı çıkıyor ve Türkiye'yi Patriot hava savunma sistemini almaya ikna etmeye çalışıyor.

TÜRKİYE'NİN F-35 ÜRETİMİNDEKİ KRİTİK ROLÜ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin F-35 projesine olan katkılarını ve Türk savunma sanayi firmalarının proje için yaptıkları üretime dair önemli bilgileri açıklamıştı. Aralarında TAI, ASELSAN, Havelsan gibi dev Türk firmalarının yer aldığı 7 Türk şirketi, uçağın gövdesinden motoruna kadar 19 ayrı noktasına parça üretimi yapıyor.

Uçağın orta gövdesinde birçok parça TAI tarafından üretiliyor. ASELSAN ise F-35'lerin komünikasyon, navigasyon ve tespit (CNI) sistemine ait, Aviyonik Arayüz Kontrol (CAIC) modülünü hazırlıyor. Gövde ve kanat parça üretimi Kale Aero tarafından, motor bölümündeki bazı parçaların üretimi ise Kale Pratt&Whitney tarafından üretiliyor. Havelsan F-35'ler için mühendislik desteği sağlarken iniş takımları, fren sistemi ve yakıt pompası gibi parçalar Alp Havacılık tarafından üretiliyor. Ayesaş ise uçakların kokpit camlarının kart üretimini üstleniyor. Türk firmaları F-35'ler için bugüne kadar toplam 700 milyon dolarlık fatura kesti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 10
  • halil ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    maşaALLAH İNŞAallah bizde yakın zamanda en güçlü uçağı yaparız ALLAHIMIZIN izniyle durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd silahi istemiyoruz güvenilmez rusyanin silahi ucagi daha güvenilir abd teröre destek verdigi sürece tüm iliskiler askeri dahil askiya alin mali
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok sükür bu nedemek biliyormusunuz bu tüm dünya icin bir mesaj oldu artik türkiye kendi silahlarini üretiyor ambargolarinizi alin basiniza calin demek biz olmadan olmaz demek bugünleride gördük ya cok sükür
    Cevapla
  • nurettin 5 yıl önce Şikayet Et
    patriot pac-3 iyi bir sistem. abd bu kadar öttükten sonra uygun bir fiyata da verebilir ama biz s-400'ü abd'ye tavır koymak için alıyoruz ve doğrusunu yapıyoruz. inşallah yerlisi de gelecek.
    Cevapla
  • Vampizza 5 yıl önce Şikayet Et
    Söke söke aliriz vermezlerse kendimiz yapariz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu