Ukrayna'dan bağımsız kilise adımı! Toplanıyorlar

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin oluşturulması için düzenlenecek olan ilk toplantının Aralık ayı içerisinde gerçekleşeceğini duyurdu.

Ukrayna'dan bağımsız kilise adımı! Toplanıyorlar
Ukrayna'dan bağımsız kilise adımı! Toplanıyorlar
GİRİŞ 05.12.2018 12:20 GÜNCELLEME 05.12.2018 12:30

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, katıldığı bir televizyon programında bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin oluşturulması için düzenlenecek olan ilk toplantının Aralık ayı içerisinde gerçekleşeceğini söyledi.

 

 

Poroşenko toplantıda bilge bir şekilde bir başpiskopos seçebilmelerini umduklarını belirtti. Poroşenko konuşmasında kilisenin, başpiskopos seçiminde sıkıntı çıkarması halinde başkanlığın konuya müdahale edebileceğini ama bunun yaşanmasını istemediklerini belirtti. 

Poroşenko seçilecek olan yeni liderin İstanbul’daki Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi’ni ziyaret edeceğini de aktardı. Rus basını ise düzenlenecek olan toplantının bu ayın 15’inde gerçekleşeceğini iddia etti. 

 

 

Ukrayna lideri Poroşenko, Kasım ayı başında İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette, Ukrayna Kilisesi'nin Rus Ortodoks Kilisesi'nden ayrılığına ilişkin bir anlaşmayı onaylamıştı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı