ABD'den dünyayı karıştıracak adım

ABD'nin, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlikten dolayı Karadeniz'e savaş gemisi sevk etme hazırlığı yaptığı iddia edildi.

ABD'den dünyayı karıştıracak adım
ABD'den dünyayı karıştıracak adım
GİRİŞ 06.12.2018 04:53 GÜNCELLEME 06.12.2018 04:58
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Amerikan CNN televizyonunun Pentagondan üç yetkiliye dayandırdığı haberinde, Amerikan ordusunun Karadeniz'e savaş gemisi sevk etme hazırlığında olduğu belirtildi. Bu adımların Ukrayna ile Rusya arasında Azak Denizi'ndeki krize yanıt olarak atıldığı ifade edilen haberde ayrıca Pentagon'un ABD Dışişleri Bakanlığından, Montrö Boğazlar Sözleşmesi kapsamında Türkiye'den boğazlardan Karadeniz'e savaş gemilerinin geçişi için izin talep etmesini istediği öne sürüldü.

 

 

Pentagon iddiaları teyit veya yalanlamaktan kaçındı  

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Pentagon sözcülerinden Eric Pahon, ABD savaş gemilerinin sevkiyatı ve yerleri konusunda herhangi bir bilgi vermeyeceğini aktararak "ABD, Montrö Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerine tamamen bağlıdır. Özel diplomatik iletişimimizin içeriğini açıklamıyoruz." dedi. 

 

 

AA muhabirine konuşan ABD'li bir yetkili ise ABD donanmasının elinde seçenek bulunması için rutin olarak Türkiye'ye bu tür taleplerin iletildiğini, ABD'nin her yıl onlarca kez Montrö Sözleşmesi çerçevesinde Türkiye'den geçiş talebinde bulunduğunu ancak bunlardan bazen sadece birkaçının icra edildiğini kaydetti. 

Karadeniz, ABD'nin Avrupa Komutanlığı (EUCOM) ve 6'ncı filosunun görev bölgesinde yer alıyor. 

1936'da imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesine göre Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin, Çanakkale ve İstanbul Boğazı'ndan askeri deniz araçlarının geçişi konusunda Türkiye'den 15 gün öncesinden izin talep etmesi gerekiyor. 

YORUMLAR 27
  • Yusuf avci 5 yıl önce Şikayet Et
    Kirmizi alarm.rus ordusu ingiltereyi kusatsin.rus ordusu akdenize daha fazla yiginak yapsin.rus ordusu toros daglarina ve kibrisa s 500 yerlestirsin.tamam.
    Cevapla
  • Yusuf avci 5 yıl önce Şikayet Et
    Turk yetkililer Enver pasanin hatasina dusmeyin.Rus carligi ile ACIL TEMASA GECIN.RUS NUKLEER GUCU ACIL AKDENIZE INSIN.KIRMI
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    bu Abd bizi çevreliyor uyanık olmak gerekir
    Cevapla
  • gerçekci 5 yıl önce Şikayet Et
    yav gözlerınızın önunde abd dunyayı farklı bir düzene sokmk istiyor siz halen rusya şöle böle diyorsunuz.dünyanın neresınde bir yara varsa abd orada bana bir bölge söyleyınkı abd orada olmasın taylandda ukrayanada fransadada israildede arabıstandada okyanuslardada olan hep abd.bırakın rusyayı dünyayı kusatmaya calısıyor.abd belasından dunya kurtulmak ıcın bir olmalı.sonra diğer ülkeler aralarında problemelerı müzakere etsın.ama su an bas bela düsman yanlızca abd dir.ABD şeytanın maddeye bürünmüş halidir.bu devlet haram üzerine inşa edilmiştir.dünyaya felaketler yasattı yasatacaktır.
    Cevapla
  • ENGİN 5 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz bitti şimdi Karadeniz'e mi sıra geldi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!