Ruhani'den Erdoğan'a övgü, Türkiye'ye mesaj!

Ruhani, Türkiye ile olan ilişkileri tüm alanlarda geliştirmek istediklerini belirterek, bankacılık ve enerji konuları dahil muhtelif alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi konusunda yapılan anlaşmanın daha hızla uygulanması gerektiğini ifade etti.

Ruhani'den Erdoğan'a övgü, Türkiye'ye mesaj!
Ruhani'den Erdoğan'a övgü, Türkiye'ye mesaj!
GİRİŞ 09.12.2018 10:13 GÜNCELLEME 09.12.2018 10:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanlığı sitesinden yapılan açıklamada, Ruhani’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmedeki konuşmasına yer verildi.

 

 

“İran, Türkiye devletinin istikrarı noktasında net bir tavır almıştır”

Ruhani, Yıldırım ile görüşmesinde iki ülke arasında enerji ve bankacılık dahil muhtelif alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi konusunda yapılan anlaşmanın daha hızlı bir şekilde uygulamaya geçirilmesinden yana olduklarını vurgulayarak, “İran’ın kesin iradesi, kardeş ve dost ülke Türkiye ile tüm alanlarda samimi ilişkilerini geliştirme yönündedir.” ifadelerini kullandı.

 

 

İran’ın Türkiye’nin istikrar ve güvenini, kendi istikrar ve güveni olarak gördüğüne işaret eden Ruhani, şunları kaydetti: “Bu doğrultuda bir süre önce gerçekleştirilen darbe girişimine karşı İran, Türkiye devletinin istikrarı ve güçlenmesi noktasında net ve şeffaf bir tavır almıştır.”

Ruhani’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD yaptırımlarına karşı ortaya koyduğu tavrı takdirle karşıladıklarını belirten Ruhani, “İran, Türkiye Cumhurbaşkanı ve devletine İran ile iş birliğini geliştirmeye verdikleri önem nedeniyle takdirlerini sunmakta ve bu tutumu memnuniyetle karşılamaktadır.” görüşlerine yer verdi.

Ruhani, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam dünyasındaki meselelerle ilgili yapıcı bir tavır ortaya koyduğuna dikkati çekti.

“İran ve Türkiye yıllardır terörizm sorunuyla karşı karşıya"

İran, Türkiye ve Rusya'nın son toplantılarda 2 karar aldığını hatırlatan Ruhani, bunların bölgesel meseleler ve ekonomik iş birliğini ilgilendiren konularda uygulandığını ve önemli yararlar sağladığını anlattı.

Ruhani, son toplantının özellikle İran ve Türkiye için önemli olduğuna dikkati çekerek sözlerini şöyle noktaladı: “İran ve Türkiye yıllardır terörizm sorunuyla karşı karşıya. Ne zaman iki ülkenin terörizmle mücadele konusundaki iş birliği arttıysa bu sorunla mücadeledeki başarıları da fazla olmuştur. İki  ülke, son yıllarda bölgesel düzeyde terörizmle mücadelede çok iyi iş birlikleri yapmıştır.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • hataylı31 5 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır pkk'yı besliyorsun türkiyenin iran,ırak sınır ötesi operasyonlarına karşı çıkacaksın abd sana ambargo uygulayınca terörden bahsediyorsun?
    Cevapla
  • aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    ortak sorunumuz teror diyen iki yuzlu pkk ile devrim muhafizlarinin yaptigi yazili anlasma daha bir ay önce desifre oldu belgesi yayinlandi
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Iran'da Amerikan yanlıları aramızı acmak icin yapıyor onu, tuza düșme.
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden se hic samimi gelmiyor bu aciklmalar sayet samimi olsaydi iran önce likle kendi si adina sonrada bizim basimiza bela olan PKK yi ülkesinde barindirmaz di aksine pkk yla anlasma yapmis bir MOLLA hükümeti bizde yapmayin ama irak ta ve türkiye ye yönelik eylemlerinize karismayacaz anlaminda bir anlsma ile pkk nin varligina göz yuman bir iran rejim i
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sıkışınca Türkiye
    Cevapla
  • Avşar 5 yıl önce Şikayet Et
    İşinize geldiği gibi dimi.. başınız sıkışınca bize, iyi olunca batıya yanaşın. pkk yı nasıl desteklediğinizi biliyoz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...