Erdoğan'ın tek sözü yetti! Dünya ayakta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fırat'ın doğusunda birkaç gün içinde operasyona başlıyoruz" sözleri dünya basınına bomba gibi düştü. Dünyaca ünlü ajanslar Erdoğan'ın operasyon sözünü son dakika ile duyurdu.

GİRİŞ 12.12.2018 15:42 GÜNCELLEME 12.12.2018 16:26
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Haber7 / Dış Haberler Servisi

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fırat'ın doğusunda birkaç gün içinde operasyona başlıyoruz" sözleri dünya gündemine bomba gibi düştü.

Dünyaca ünlü ajanslar Erdoğan'ın operasyon sözünü son dakika ile duyurdu.

 

 

REUTERS VE AFP, ERDOĞAN'IN OPERASYON SÖZLERİNİ FLAŞ OLARAK GEÇTİ

Dünyanın önde gelen ajanslarından İngiliz haber ajansı Reuters ve Fransız haber ajansı AFP, Erdoğan'ın operasyon sözlerini kullanıcılarına "Türkiye, Suriye'de yeni bir operasyona başlıyor" başlığıyla son dakika olarak duyurdu.

RUS BASINI

Rus haber ajansı RIA Novosti, "Türkiye kuzeydoğu Suriye'de operasyon için hazırlanıyor" diye, Sputnik International ise "Erdoğan, Türkiye'nin birkaç gün içinde Suriye'de operasyona başlayacağını açıkladı" sözleriyle operasyon haberini okuyucularına paylaştı.

İSRAİL BASINI

İsrail basınının lokomotif gazetelerinden Haaretz, "Erdoğan açıkladı. Türkiye Kürtlerin kontrolündeki bölgede operasyona başlayacak" manşetiyle haberi aktardı. Jerusalem Post ise, "Türkiye, Suriye'de Fırat'ın doğusunda birkaç gün içinde operasyona başlayacak" başlığıyla bu gelişmeyi dünyaya duyurdu.

ARAP BASINI

Arap basının önde gelen gazetelerinden Al Jazeera, Erdoğan'ın sözlerini alıntılayarak "Türkiye Fırat'ın doğusuna operasyonlara başlıyor" son dakikasıyla haberi geçerken, Merkezi Dubai'de olan Suudi Arabistan fonlu Al Arabiya televizyonu ise "Türkiye, Kuzey Suriye'de Fırat'ın doğusunda bir operasyona başlayacak" diye verdi.

Esed rejimine yakınlığıyla bilinen Al-Masdar, Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına atıfta bulunarak, "Türkiye, önümüzdeki birkaç gün içinde Fırat'ın doğusuna askeri harekata başlayacak" dedi.

AVRUPA VE AMERİKAN BASINI

Alman haber ajansı dpa ise haberi, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde Fırat nehrinin doğusundaki Kürt militanlara yönelik yeni bir askeri müdahalenin 'birkaç gün içinde başlayacağını' söyledi" diye aktarırken, BBC'nin Türkçe edisyonu "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün içinde Fırat'ın doğusuna yönelik askeri harekat başlatılacağını açıkladı: İş başa düştü, hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir" sözlerini ön plana çıkararak okuyucularının karşısına çıktı.

Amerikan basının önemli kanallarından Bloomberg operasyon haberini, "Erdoğan, Türkiye'nin birkaç gün içinde Suriye'de operasyona başlayacağını söyledi" başlığıyla duyurdu. New York Times ise, Reuters'ın haberini alıntılayarak okuyucularına bu gelişmeyi son dakika olarak duyurdu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 80
  • leventk 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen abd gibi yapmalıyız, yani uyutmalıyız, abd bzim canımız ciğerimizdir müttefiğimizdir deyip, öte taraftan imansızları perişan etmeliyiz..
    Cevapla
  • Ali29 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bir taraftan Fırat'ın doğusuna harekat yaparken bir taraftan da yurt içindeki uzantılarına da eş zamanlı olarak operasyon başlatmalıdır. Öyle çatlak sesleri, terörü öven destekleyen, muhalif çıkışlardan özellikle meclisteki hainlere karşı savcılar derhal harekete geçmeli, sosyal medyadaki terör yandaşları da dahil etkisizleştirme operasyonu başlatılmalıdır. Ayrıca Türk askeri Fırat'ın doğusuna bir daha çıkmamak üzere yerleşmeli gereken üslerini kurmalıdır.
    Cevapla
  • nesnel 5 yıl önce Şikayet Et
    uyuyan devi uyandırdınız şimdi siz düşün
    Cevapla
  • 02/ADIYAMAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Kazan Mübarek olsun Reis her daim arkandayız sayın Cumurhurbaşkanım öldeyin ölelim kal deyinin kalalım ben Adıyamanlı bir Türk vatandaşıyım bu cennet ülkemizi ne ABD ve onu temsil eden PKK'LI domuzlara vermiyeceğiz ABD' şunu iyibilsin suriye'de kazıdıkları çukur ve hendekleri kendisi gibi PKK'lılarla beraber gömeceyiz Allah Askerimizi muzaffer eylesin.
    Cevapla
  • halil ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Amiiin
    Cevapla
  • sionist düşmanı 5 yıl önce Şikayet Et
    bak terörist nasıl avşanır izle gör ABD senin besşediğin teröristleri bak nasıl yok edecez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki