Esed'le sürpriz görüşme! Bir ilk yaşandı

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in Şam'a düzenlediği kısa bir ziyarette Suriye rejimi lideri Beşşar Esed'le görüştüğü bildirildi. el-Beşir, Suriye iç savaşının başlamasından sonra Esed rejimini ziyaret eden ilk Arap lider oldu.

GİRİŞ 17.12.2018 10:20 GÜNCELLEME 17.12.2018 12:08
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in Şam'a düzenlediği kısa bir ziyarette Suriye rejimi lideri Beşşar Esed'le görüştüğü bildirildi.

 

 

Sudan Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Beşir, Şam ziyaretinde Esed'le bir araya geldi.

Sudan Cumhurbaşkanlığından basına yapılan davette Beşir'in kısa bir yurt dışı ziyaretinden ülkeye dönüşünün ardından önemli açıklamaların yapılacağı belirtildi.

 

 

Esed rejiminin haber ajansı SANA da Beşir'in Şam'a çalışma ziyareti düzenlediğini duyurdu. SANA, ziyarete iliskin fotoğraflar da paylaştı.

Sudan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Şam'a yaptığı ziyaret sırasında Beşir'in Esed'le görüşmesinde "Suriye sorunlarla karşı karşıya olan ülkedir, güçsüzleştirilmesi Arapların davalarının güçsüzleştirilmesi demektir" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Açıklamada, Beşir ve Esed'in birçok Arap ülkesinin yaşadığı şartlar ve krizlerin, ülkelerin egemenliğine saygı ve içişlerine müdahale etmeme üzerine yeni yaklaşımlar geliştirmeyi gerekli kıldığını vurguladıkları ifade edildi. 

Sudan'ın Suriye'nin yasal yönetimiyle istikrarı, güvenliği, toprak bütünlüğüne özen gösterdiği, meşru hükümeti ile ülke halkının tüm unsurlarıyla barışçıl diyaloğa önem verdiği kaydedildi. 

Açıklamada, Beşir'in "Suriye'nin Arap dünyasındaki yerini alana ve eski gücünü kazanana dek Sudan'ın elinden gelen tüm gayreti göstereceğini söylediği" belirtildi. 

Şam ziyaretinde Beşir'e Sudan Cumhurbaşkanlığı Bakanı Fadl Abdullah Fadl ve Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Üsame Faysal eşlik etti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Mehmet Akif 5 yıl önce Şikayet Et
    Beşir Türkiye adına orada kimse kızmasın...
    Cevapla
  • EbuSaid 5 yıl önce Şikayet Et
    Sudanin durumu da Suriye'den farklı değil. İkiye bölündü çoktan.
    Cevapla
  • Edirneli 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani ne oldu zalim esad cocuk katili kimyasal kullanan yada ne oldu sudan bizi kandirdimi oraya bukadar yatirim yaparken ..
    Cevapla
  • wwww 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyenin TEK temsilcisi sayın ESAT
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayirdir dayi? Babasinin tarlasimi
    Cevapla
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bu oldu bitti içerisinde Beşşar Esad harcandı gitti kendi avânesi tarafindan.. kanaatimce tutsak hayati yaşamakta ve sırtinda bi namlu ile yaşamaktadir yıllarca, ve ne dikte ediliyorsa onu yapmaktadır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak