Komşudan Türkiye çıkışı: Bizden çok öndeler

Yunanistan medyası TSK ile Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'ni kıyaslamayı sürdürüyor. Yunanistan medyasının askeri kaynaklara dayandırdığı bir analizde, "Türkiye bizden çok önde çünkü kendi silahlarını üretiyorlar. Bizim gibi tek bir ülkeye (ABD) bağımlı değiller. Rusya ile de ortaklıkları var" denildi.

Komşudan Türkiye çıkışı: Bizden çok öndeler
Komşudan Türkiye çıkışı: Bizden çok öndeler
GİRİŞ 28.12.2018 17:42 GÜNCELLEME 28.12.2018 17:42
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da yayın yapan 24/7 isimli haber portalı askeri kaynaklara dayandırdığı bir analiz yayınladı. Analizde Türkiye'nin Yunanistan'ı silahlanma yarışında çok gerilerde bıraktığı tüm objektifliğiyle ortaya çıkarıldı. Türkiye'nin kendi silahlarını üretme başarısını gösterebilmesine rağmen Yunanistan'ın bir tek ABD'ye bağımlı olduğu, Türklerin ise aynı anda ABD ve Rusya ile ortaklıklar yapabildiği ve F-35 gibi stratejik uçaklar aldığına dikkat çekildi.

 

 

Türkiye'nin savunma sanayiinde artık kendi ihtiyaçlarının dışında yurtdışına bile silah satacak güce ulaşması komşu ülke Yunanistan'ı adeta alarma geçirdi. Yayınlanan askeri analizde "2000'li yıllarla birlikte savunma sanayii sektöründe Türkiye'nin çok gerisinde kaldık. Aradaki mesafe her geçen gün artıyor. Türkler, F-35 jetlerini ülkelerine getirmek için gün sayıyor. Ordumuzu yönetenler durumun farkında. Hükümetin de artık aklını başına toplaması gerekiyor. Ülkemizin savunması, bir sonraki seçimlerden çok daha önemli" denildi.

DİPLOMASİDE KAYBOLUYORUZ

 

 

Analizde Yunanistan'ın savunma sanayiinde ABD'ye bağımlı olduğu, silah diplomasisiyle boğuştuğu vurgulanırken Türkiye'nin Rusya ve ABD ile aynı anda ortaklıklar kurabilme başarısı övüldü. Ankara'nın Çin-İran gibi ülkelerle de ortak savunma sorunlarını masaya yatırabiliyor olmasının öneminden bahsedilen analizde, Türkiye'nin kendi silahlarını üretecek seviyeye gelmesinin ise büyük bir başarı olduğu itiraf edildi.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 82
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    fare daga küsmüs dagin haberi olmamis
    Cevapla
  • Medet 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar eğer sırtını bize dönmeseler ab ve onun gibilerin peşinden koşmasalar inanın bugün hem ekonomik hem kültürel hem savunma da daha iyi bir konumda olabilirlerdi. Artık TÜRKİYEyi tehdit olarak algılamaktan vaz geçsinler, İstedikleri gibi gelip rahat bir hayat sürebiliyorlar aynı düşüncelerim Ermeni vatandaşlar için de geçerli, ARTIK AB VE ABD peşinden onların emirleriyle hareket etmekten vaz geçin bi etrafınıza bakın.
    Cevapla
  • caylak 5 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan cantada keklik misali
    Cevapla
  • davidof 5 yıl önce Şikayet Et
    komşi sen sirtaki ye devam ooohhohh vur patlasın çal oynasın tabak kırmaya devam
    Cevapla
  • ilker 5 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadigim bu yunanlilar bizimle nasil kendini kıyasliyor. "fare ye raki icirmisler getirin bana o kediyi demis" olayi aklima geliyor bu tarz haberleri okuyunca. siz gidin bulgarla arnuvutlukla kiyaslayin kendinizi..siklet farki var biri desin bunlara yazik la.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor