Irak'tan İsrail ziyaretine yalanlama! İşimiz olmaz

Iraklı milletvekilleri 2018'de İsrail'i ziyaret ettikleri iddiasını yalanladı.

Irak'tan İsrail ziyaretine yalanlama! İşimiz olmaz
Irak'tan İsrail ziyaretine yalanlama! İşimiz olmaz
GİRİŞ 08.01.2019 12:52 GÜNCELLEME 08.01.2019 12:52

AA muhabirine konuşan Irak Meclisi Kerkük Milletvekili Halid el-Mafraci, 2018'de Irak'tan 3 heyetin İsrail'i ziyaret ettiği ve kendisinin de bu heyetin içinde yer aldığı yönündeki iddiaların tümüyle yalan olduğunu söyledi.

Ne kendisinin ne de başka bir milletvekilinin geçen yıl İsrail'i ziyaret ettiğini dile getiren Mafraci, ''Filistinli kardeşlerimize zulmedenlerden her türlü iftirayı beklerim. Bu tür iddialara inananlara hayret ediyorum. Filistin'i işgal eden ve halkına bu kadar zulmedenlerle hiçbir işimiz olmaz.'' diye konuştu.

Mafraci, ''Ziyaret gerçekleştireceksek bir gün Filistin topraklarını ziyaret eder, oradaki kardeşlerimizle görüşürüz." dedi.

Diyala Milletvekili Ahmed Cerba da İsrail'i ziyaret ettiği iddialarına tepki gösterdi. 

Cerba, ''Sosyal medyada yayınlanan her şeye inanmayın. Hiç bir münasebetle o ülkede bulunmadım ve bulunmayacağım.'' ifadesini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, son bir yılda Irak'tan 3 heyetin ülkeyi ziyaret ettiği öne sürülmüştü. Paylaşımlarda, Iraklı heyetlerin Sünni ve Şii Müslümanlardan oluştuğu ve ülkelerinde etkin bir role sahip oldukları ifade edilmişti.

Bunun üzerine Irak Meclis Başkan Yardımcısı Hasan el-Kaabi, söz konusu iddianın soruşturulması için Meclis Dış İlişkiler Komisyonu'na çağrıda bulunmuştu. 

Söz konusu heyetlerde yer alan Iraklı milletvekilleri arasında Halid el-Mafraci ve Ahmed Cerba'nın da bulunduğu ileri sürülmüştü. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi