147 adet F-35... Dev sipariş verildi

Japonya, daha önce sipariş ettiği 42 adede ek olarak, 105 adet daha F-35 alımı için yapılan satın alma planını onayladı.

147 adet F-35... Dev sipariş verildi
147 adet F-35... Dev sipariş verildi
GİRİŞ 10.01.2019 17:31 GÜNCELLEME 10.01.2019 17:31
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Japonya Ulusal Güvenlik Konseyi ve Ulusal Kabinesi, F-35 alımı programında önceden onaylanmış 42 adet F-35'e ek 105 adet daha F-35 almak için yapılan satın alma planını onayladı. Bu satın alma ile Japonya toplamda sipariş edilen 147 adet F-35 ile programın en büyük uluslararası müşterisi ve F-35'lere en büyük toplu siparişi veren ülke oldu.

Halihazırda sipariş edilmiş 42 adet F-35A'nın yanı sıra, Japonya ayrıca ilk kez bir STOVL (kısa kalkış ve dikey iniş yapabilen) versiyonunun satın alımını da onaylamış oldu. Ek 105 uçağın beklenen siparişinin, 63 adet F-35A ve gelecekte üretilecek ve teslim edilecek 42 adet STOVL jet olacağı tahmin ediliyor.

F-35'in üreticisi Lockheed Martin, her F-35 uçağının varyantını, yıl boyunca mümkün olan en düşük fiyata ve en düşük maliyetle sunmayı taahhüt ediyor.

Şirket konu hakkında şunları söylemişti: "F-35 uçak sistemi olgunlaşmaya devam ettikçe ve günümüzün operasyonel ortamında olağanüstü görev etkinliği ve hayatta kalma kabiliyeti göstermeye devam ettikçe, uçağın çalışma ve üretilmesinde maliyetini düşürmeye odaklandık. İlk üretim sözleşmesinden bu yana maliyetleri zaten yüzde 60'tan daha fazla düşürdük ve F-35'i eski, daha az yetenekli uçaklara eşit veya daha düşük bir fiyata teslim etme ve sürdürme yolundayız. Kritik savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için ek F-35'leri sunmak adına ABD ve Japon hükümetlerinin yanı sıra endüstri ortaklarımızla iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz."

YORUMLAR 26
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    yuksek teknolojin varken yazık etmişsin f35 projesi abd hava kuvvetlerini yenileme maliyetini başka ülkelere kakalama projesidir.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar onurunu kaybetmeden önce F35 ten iyisini yapabilecek yetenekteydiler. Yine de yapabilirler ama Onuru kaybettiler.
    Cevapla
  • hürgeneral 5 yıl önce Şikayet Et
    Korkaklar savasamaz merak etmeyin
    Cevapla
  • haci 5 yıl önce Şikayet Et
    Onurlu japon halkına ne olmuş böyle dedeleri boşu boşuna ölmüş
    Cevapla
  • usta 49 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'dan Alın alın belki ikinci HİROŞİMA'yı da size yaşatır.
    Cevapla
  • Maner 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi de ABD orayı işgal ettiği için zaten kendi adamını başa koymuş durumda .Japonlar da ABD ye haraç ödüyor ,bu uçaklar ise haracin formalitesi
    Cevapla
  • bayirbucak 5 yıl önce Şikayet Et
    Hirosima zamanlarina dogru japonlarin cinlilere yaptiklarinida bir bilsen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü