24 saat süre verdiler: O bayrakları indirin!

Irak merkezi hükümeti, Kerkük'te bulunan parti binalarına tekrar bayrak asan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bayrakların indirmesi için 24 saat süre verdiğini duyurdu.

24 saat süre verdiler: O bayrakları indirin!
24 saat süre verdiler: O bayrakları indirin!
GİRİŞ 10.01.2019 23:09 GÜNCELLEME 10.01.2019 23:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Irak merkezi hükümetine bağlı Terörle Mücadele Polis Gücü Kerkük’teki Kürdistan Yurtseverler Birliği binalarına asılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayraklarını indirmesi, IKBY’ye 24 saat verdiklerini açıkladı.

Eylül 2017’de IKBY'nın eski Başkanı Mesut Barzani’nin gerçekleştirdiği tartışmalı referandumun ardından Irak ordusu, başta Kerkük olmak üzere Erbil ile Bağdat arasındaki bütün tartışmalı bölgeleri kontrol altına almıştı. Söz konusu bölgelerde IKBY bayrakları yasaklanmıştı. Öte yandan dün Irak’ın Kerkük kentinde, IKYB binalarına ve caddelerine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayraklarının asılması krize yol açmıştı. 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • BSKN MSJ 5 yıl önce Şikayet Et
    Barzani kontrolündeki Erbil, YPG koridoru üzerinden Akdeniz'e açılabilseydi, ABD bu koridoru kullanarak Akdeniz'deki savaş gemilerinden alacağı lojistik destekle, Erbil üzerinden İran'ı vuracaktı. Türkiye bu koridoru kesince ABD rotayı değiştirdi ve şimdi de Irak üzerinden "Erbil-Kızıldeniz" koridorunu açmaya çalışacak! Türkiye ile anlaşmasına bağlı olarak Suriye’den kısmen çekeceği kuvvet ve Irak’ın Kuzeyindeki PKK/YPG terörist ordusu, Irak’ta “Erbil-Kızıldeniz” güzergahı üzerindeki üstlere yerleştiriliyor. Sanırım Irak ordusu bunun farkına vardı ve müdahale etmek istiyor. Bu durumda Irak desteklenmeli ve "Dicle Kalkanı" harekatıyla terör ordusu ikiye bölünmeli.
    Cevapla
  • muammer 5 yıl önce Şikayet Et
    amerikan oyunu.dağdaki çobanlar bile bunu biliyor artık.abd elinde oyuncak çocuklar gibi..
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerkan oyunu yine tanıma konusu gündeme getirecekler
    Cevapla
  • Musab 5 yıl önce Şikayet Et
    maaşları kesiyorlar sonra hemen indiriyorlar
    Cevapla
  • Destan 5 yıl önce Şikayet Et
    Abidiler geldi bunlar yine şimardi. Tokat lazim bu çapsizlara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?