Pompeo'dan yeni Türkiye açıklaması! Mesaj verdi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye'den çekilme konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sınırlarını ve halkını koruma gerekçesini anladıklarını söyledi.

Pompeo'dan yeni Türkiye açıklaması! Mesaj verdi
Pompeo'dan yeni Türkiye açıklaması! Mesaj verdi
GİRİŞ 12.01.2019 17:35 GÜNCELLEME 12.01.2019 17:35
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın Al Arabiya kanalına konuşan Pompeo, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesine ilişkin, "Türkiye'nin sınırlarını ve halkını koruma gerekçelerini anlıyoruz" dedi.

 

 

Pompeo, Ortadoğu'da varlıklarının devam edeceğini de belirterek, "Müttefiklerimize bölgeden çekilmeyeceğimizi söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin önceliğinin terör örgütü DEAŞ'ı ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Pompeo, bunu da bölgedeki müttefikleriyle iş birliği içerisinde gerçekleştireceklerini dile getirdi.

 

 

ÇAVUŞOĞLU İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYE DAİR BİLGİ VERDİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla yaptığı görüşmeyle ilgili açıklamalarda da bulunan Pompeo, "Suriye'deki durumla ilgili olarak olumlu bir sonuca ulaşma konusunda iyimser olduğunu" belirterek "ABD'nin Türkiye'yi terör tehditlerinden korumanın yanı sıra "Suriyeli Kürtleri" de koruyacak bir sonuca ulaşabileceğine inandığını" söyledi.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Suudi Arabistan Konsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine de değinen Dışişleri Bakanı Pompeo, Kaşıkçı'nın öldürülmesinde parmağı olanların hesap vermesini istediklerini ifade etti.

Pompeo, Suudi Arabistan ve ABD arasındaki ilişkilerin gazeteci Kaşıkçı cinayetiyle sınırlandırılmasının mümkün olmadığını da söyleyerek, "Suudi Arabistan, ABD'nin önemli müttefikidir ve iş birliğimiz devam edecektir" diye konuştu.

İRAN MESELESİ

İran konusuna dair ise Pompeo, şunları kaydetti: "İran halkının, rejimin diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmesinin kabul edilemez olduğunu bilmesi gerekir. İran halkının sesini duymak istiyoruz. İran halkının, onlar için onurlu bir hayat istediğimizi bilmesi gerekir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 66
  • emin 5 yıl önce Şikayet Et
    anladık ama işimize gelmedi
    Cevapla
  • bulent 5 yıl önce Şikayet Et
    düşün artık dümyanın özelliklede müslümanların yakasindanda huzur gelsin
    Cevapla
  • Aydın 5 yıl önce Şikayet Et
    İran'a diğer ülkelerin iç işlerine karışıyor diyor , kendisi diğer kıtadan gelip Ortadoğu'yu karıştırıyor! Bunlar artık ne dediklerini de bilmiyor....
    Cevapla
  • Sönmez 5 yıl önce Şikayet Et
    Irak halkını düşünüyoruz deyip Saddamı öldürdünüz. Şimdi Irak diye bir şey kalmadı. Aynı senaryo Şimdi İran’a.
    Cevapla
  • Ramazan ERSOY 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD önce iran halkını size demorasi ve olmanızı istiyoruz deyip mevcut yönetime karşı ayaklandırıp iç savaş çıkartırıp ardındam BM.adına irana müdahale halkın ırzı namusu malı gasp edilip sömürülecek ondan daha sonra demokrasi getirdiğin söyleyip o ülkey, bölmek parçalamak madenlerini çalmak halkı açlığa yoksullağa mahkum etmek bütün orta doğuyayaptığını yapmak İŞTE ABD BU
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme