Katar'dan Arsal'daki Suriyeli mültecilere yardım

Katar Hayır Kurumu, Lübnan'ın Beka vilayetine bağlı Arsal bölgesinde zor kış şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mülteciler için acil yardım kampanyası başlattı.

Katar'dan Arsal'daki Suriyeli mültecilere yardım
Katar'dan Arsal'daki Suriyeli mültecilere yardım
GİRİŞ 13.01.2019 02:13 GÜNCELLEME 13.01.2019 02:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Katar Hayır Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Arsal'a yardım edin" ismini taşıyan kampanyayla 20 milyon Katar riyali (yaklaşık 5,5 milyon dolar) toplanmasının amaçlandığı belirtildi.

 

 

Açıklamada, toplanan yardımların Arsal'daki Suriyeli mültecilerin yağmur ve kardan dolayı gördükleri zararı karşılamak için barınak, gıda, ısınma, sağlık gibi alanlarda kullanılacağı kaydedildi.

Arsal bölgesindeki derme çatma çadırlarda kalan Suriyeli mülteciler, ellerindeki kısıtlı imkanlarla kış aylarının zor şartlarına karşı mücadele veriyor.

Geçen pazartesi Norma isimli kar fırtınası Lübnan'ın Arsal bölgesini etkisi altına almış ve buradaki çadırlar, olumsuz etkilenmişti. 

Arsal Belediye Başkanı Basil el-Huceyri daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, sayıları 60 bini bulan Suriyeli mültecilerin yakacak ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söylemişti.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • hak hukuk 5 yıl önce Şikayet Et
    bütün bu mazlumların ihtiyaçlarını, ziyanlarini onları bu duruma düşüren batılı devletler ve rusya odemeli. bütün bu insanlar tek tek ya da toplu olarak BM ve diğer uluslararası mahkemelerde tazminat davaları açmalı.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu katarlılar insalarla dalgamı geçiyor 5 milyon dolar adamlar keyfi icin 1 gunde belki o parayı harcıyorlar 1600 tl aagari ucret alan bile zekat olarak 100 tl verirken petrol zengini katarlılar 5 milyon dolar para vermişte haber oluyor geçin bunları gerçege bakın Hıristiyan Yunanistanın keyfi borcu olan 500 milyar doları kalemde siliyor.neyse lafı dolandirmalim Allah sonumuzu hayır etsin.
    Cevapla
  • Kardeşim katar 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne varsa bizde var yine ümmetin derdiyle dertlenen biz Allah muvaffak etsin.
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Diline, gönlüne sağlık kardeşim. Meseleye böyle bakılır.
    Cevapla
  • Rte 5 yıl önce Şikayet Et
    Katar turkiye gibi ulkelerin sayisi cogalir insallah
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin diyoruz bu güzel dilek ve temenninize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!