İngiltere yedek askerleri göreve çağırdı

İngiltere, anlaşmasız Brexit hazırlıkları kapsamında yedek askerleri 1 yıllığına göreve çağırdı.

İngiltere yedek askerleri göreve çağırdı
İngiltere yedek askerleri göreve çağırdı
GİRİŞ 18.01.2019 00:06 GÜNCELLEME 18.01.2019 00:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Savunma Bakanlığı'nın İngiliz Parlamentosuna verdiği bilgiye göre, anlaşmasız Brexit senaryosuna hazırlık kapsamında, ülkedeki yedek askerler 10 Şubat itibarıyla göreve çağrıldı.

 

 

AMAÇ KRİZİ HAFİFLETMEK

Kararın gerekçesi, "AB'den anlaşmasız ayrılığın, İngiltere vatandaşlarının refahı, sağlığı ve güvenliği ile İngiltere'nin ekonomik istikrarı üzerinde oluşturabileceği etkileri hafifletmekte hükümete yardım etmek" olarak açıklandı.

 

 

ASKER SAYISI BELİRTİLMEDİ

Yedek askerlerin 9 Şubat 2020'ye kadar görevde tutulacağı belirtilirken, kaç askerin göreve çağrılacağı bilgisine ise yer verilmedi.

"YEDEK ASKERLERİN GÖREVE ÇAĞIRILMASI ŞAŞKINLIK VERİCİ"

Karara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İşçi Partisi milletvekili Ian Murray, "Yedek askerlerin göreve çağrılması, anlaşmasız Brexit'in ne kadar ciddi bir tehdit olduğunu gösteriyor. Hükümetin kendi eliyle yol açtığı bir anayasal kriz nedeniyle yedek askerlerin göreve çağrılıyor olması şaşkınlık verici." ifadelerini kullandı.

KUZEY İRLANDA'YA 2 BİN POLİS GÖNDERİLMESİ KARARI!

İngiltere'de anlaşmasız Brexit hazırlıkları kapsamında Kuzey İrlanda'ya ilave 2 bin polis gönderilmesi kararı da alınmıştı.

İngiltere'de Theresa May hükümetinin AB ile vardığı Brexit anlaşmasının parlamentoda salı günü yapılan oylamada reddedilmesinin ardından "anlaşmasız Brexit" seçeneği kuvvet kazanmıştı.

GIDA VE İLAÇTA KRİZE SEBEP OLACAK

Reddedilen anlaşma, son 40 yılını AB ile bütünleşik geçiren İngiltere'ye, yeni koşullara alışması için 21 aylık geçiş süreci imkanı tanıyordu. Anlaşmasız ayrılığın ise ithalatının büyük kısmını AB'den yapan ülkede başta gıda ve ilaç olmak üzere pek çok kalemde krize sebep olması bekleniyor.

SINIRDA UZUN KAMYON KUYRUKLARI OLABİLİR

Korkulan senaryonun gerçekleşmesi halinde ülkenin sınır kapılarında uzun kamyon kuyrukları ve temel ihtiyaç maddelerinin tedariğinde aksamalar da öngörülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılırsınız inşallah nedir mazlum müslümanlara çektirdiğiniz be valla gram üzülmem beter olsunlar.
    Cevapla
  • Ers61 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Avrupa devletleri ve ABD, yerin dibine batsa zerre kadar mahzûn olmam. Beter olsunlar, mazlûm milletlerin vebali katmerli çıksın onlardan.
    Cevapla
  • Abdullah Gazi BONCUK 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Sakin gelme 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarafa sakin gelme. Askerinial basina cal.Git ABD yi isgal et.Tabi yiyorsa.Biteceksiniz.Yiyin birbirinizi.Ac kalinca saldiracak yer ararsiniz. Ama Nafile.Cin geliyor.Geldide.Gelecekte Eyaletimiz olursunuz Insallar.Size bir kac Kaymakam. BIRDE VALI YETERDE ARTAR BILE...Gule gule.Bittiniz artik. Biteceksiniz.Anladinmi...
    Cevapla
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence mesele güvenlik falan degil... onbinlerce kişiyi ve ailelerini bir yil askeri şartlarda yaşatip brexit'in ekonomik çökuntusunu dogrudan hissetmelerini önlemiş olacaklar. Harcamalar otomatikman kısilacak, bir yil sonra normal hayatlarina dönduklerinde daha düşuk bir tüketim düzeyinden basladiklari icin daha az talepkar olacaklar.
    Cevapla
  • AB NEDİR? 5 yıl önce Şikayet Et
    AB sanıldığı gibi Avrupa ülkelerini tek bir bayrak altında birleştirip tek bir süper Avrupa devleti oluşturma projesi değil, bu vaatlerle Avrupalıları BÜYÜLEYEREK kendi bağımsız ülkelerinden, bayraklarından, sınırlarından, para birimlerinden, kendi kimlik ve kültürlerinden vazgeçirip, AB fasılları/EURO/FAİZ potasında eritip, KÜRESELCİLERİN AVRUPA ÜLKELERİNİ SAVAŞMADAN PARÇALAMA PROJESİDİR. İngilizler bunun FARKINDA ve kendilerini AB ERİTME POTASInın dışına atmak istiyorlar ama küreselcilerin büyülediği halkı AB büyüsünden kurtarmakta zorlanıyor.
    Cevapla
  • FARKINDA MISINIZ? 5 yıl önce Şikayet Et
    Organize olmuş şeytani SIONisler; bütün devletleri yıkmak, her şehir bir ülke olacak şekilde ülkeleri parçalayıp, birbirine düşman etkisiz "Site Devletleri" haline getirmek, insanların insani değerlerini ortadan kaldırıp, insanlıktan çıkarıp birer kümes hayvanı haline getirerek Dünyaya hakim olmak istiyorlar. Kısaca "Küreselcilik" de denen bu proje, tüm dünyada şeytani SIONistlerin kontrolünde adım adım uygulanıyor. ÖZGÜRLÜK adı altında, ülkeler, aileler parçalanıyor, birlik ruhu silinip insanlar bireyselleştiriliyor, bedenler yalnızlaştırılıyor. Dinler kötülenip siliniyor, insanlar bencilleştiriliyor, imanlar alınıp nefisler vahşileştiriliyor. BAKARSANIZ GÖRÜRSÜNÜZ!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor