'Rakipsizler' deyip açık açık itiraf ettiler! Çin korkusu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin'in dünyanın en gelişmiş silah sistemlerine sahip olduğunu ve bazı alanlarda rakiplerini geçtiğini açıkladı. Pentagon'un istihbarat faaliyetlerini yürüten Savunma İstihbarat Dairesi'nin raporuna göre Çin, ülke pazarına girecek yabancı şirketlere teknolojik sırlarını verme zorunluluğu getiren yasaları sayesinde son yıllarda askeri alanda büyük ilerleme kaydetti.

'Rakipsizler' deyip açık açık itiraf ettiler! Çin korkusu
'Rakipsizler' deyip açık açık itiraf ettiler! Çin korkusu
GİRİŞ 20.01.2019 17:37 GÜNCELLEME 20.01.2019 17:37
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin'in dünyanın en gelişmiş silah sistemlerine sahip olduğunu ve bazı alanlarda rakiplerini geçtiğini açıkladı.

 

 

Pentagon'un istihbarat faaliyetlerini yürüten Savunma İstihbarat Dairesi'nin (DIA) raporuna göre Çin, kısmen, ülke pazarına girecek yabancı şirketlere teknolojik sırlarını verme zorunluluğu getiren yasaları sayesinde son yıllarda askeri alanda büyük ilerleme kaydetti.

Raporda, "Mümkün olan her yolla teknolojiye erişen Çin, donanma tasarımları, orta ve uzun menzilli füzeler ve hipersonik silahlar da (ses hızından defalarca daha hızlı olan ve füze savunma sistemlerine yakalanmayan füzeler) dahil olmak üzere bir dizi teknolojide lider konumuna yükseldi. Teknoloji erişimine çoklu yaklaşık sayesinde Çin Halk Kurtuluş Ordusu şimdi bazı en modern silah sistemlerine sahip. Hatta bazı alanlarda dünya lideri" denildi.

 

 

DIA'nın raporunda, "Hava, deniz, uzay ve siber uzaydaki askeri kabiliyeti, Çin'i bölgede iradesini dayatabilecek konuma getirdi" ifadesi yer alıyor.

İstihbarat raporunda, Çin'in bölgesel ve küresel hedefleri vurabilecek, radara yakalanmayan orta ve uzun menzilli savaş uçakları geliştirdiğini, bu uçakların 2025'e kadar operasyonel hale gelebileceği belirtiliyor.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 76
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Şişirme olay ABD kavgayı haklı hale getirmek için yapıyor. Gerçekten kapışsalar tüm mazlumlardan uzak iyi ama, peşrev çekiyorlar
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Çine helal olsun.Emperyalist güçleri korkutmayı başardı.Çin insan hayatına da değer veriyor.
    Cevapla
  • Turan 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin insan hayatına değer mi veriyor? sen hangi dünyada yaşıyorsun? ya da Uygur Türkleri insan değil mi? Yazıklar olsun içimizdeki İrlandalılara...
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Balık hafızali zavallı halkım şimdi de Çinci mi oldu? Hani şu milyonlarca müslümanı işkence kamplarına toplayıp ailelerini zorla çinli erkeklerle buluşturan çin? ABD'ci olduk yetmedi, Rusçu olduk yetmedi, şimdi bir de Çinci mi olacağız? Komünist katil Çin'den size yar olmaz. Biraz da Allah'a sığının.
    Cevapla
  • Mallara duyuru 5 yıl önce Şikayet Et
    Çinci olmadık. Ama ABD ve batıya uğraşacak bir yem vermek şart oldu. Bu sayede arada bizde sıyrılıyoruz. Buna siyaset deniyor anlayana. Batı zaten ipin ucunu çoktan Çin'in ucuz işçiliği ve teşvikleri sayesinde eline verdi. Bu hayatta en önemli şey bilgidir ülkemde değer verilmese de
    Cevapla
  • Gerçekçi... 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yabancı hastalığı var ya ondandır.
    Cevapla
  • KAYABEY 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu haberden çinci olmayımı çıkardın... maaşalah maaşallah maaşallah
    Cevapla
  • deller 5 yıl önce Şikayet Et
    bu bilgileri(naval)veren kuresel mekanizma
    Cevapla
  • ALI 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede kalkinmada Cin, örnek almalidir. ÜLkemize gelip is yapmak isteyenlerden teknoliyi paylasmalarini sart kosmalidir. BUnunla Cinin ulastigi hedeflerede Türkiyede ulasabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu