Tepki çekecek yeni Türkiye sözleri!

ABD'nin eski DAEŞ'le Mücadele Koalisyonu Eski Özel Temsilcisi Brett McGurk CBS televizyonunda katıldığı bir televizyon programında "Türkiye veya herhangi bir başka koalisyon ortağımızın Suriye'ye gelip bizim yerimizi almasını bekleyemeyiz" diyerek 3 bine yakın ABD askerinin çekilmesiyle oluşacak boşluğa ve bu askerlerin nasıl çekileceğine ilişkin bir planın var olmadığını söyledi.

Tepki çekecek yeni Türkiye sözleri!
Tepki çekecek yeni Türkiye sözleri!
GİRİŞ 21.01.2019 17:39 GÜNCELLEME 21.01.2019 17:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD'nin DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilciliği görevini kısa bir süre önce bırakan Brett McGurk, ABD Başkanı Donald Trump'ın emri ile Suriye'den çekilmek için harekete geçen Washington'ın bir planı olmadığını söyledi.

 

 

McGURK'TEN YENİ TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Türkiye'ye ilişkin mesajlar da veren McGurk, Washington'ın, NATO müttefiki Türkiye gibi bir ortağın Suriye'den çekilen ABD'nin yerini almasını bekleyemeyeceğini söyledi. McGurk, "Bu gerçekçi değil. Eğer bizim güçlerimize çekilme emri verilmiş ve bu sırada başka bir koalisyon ortağının gelmesi için bir formül bulmaya çalışıyorlarsa, bu elverişli bir durum değil. Uygulanabilir bir plan değil" dedi.

 

 

TÜRKİYE SÖZLERİ TEPKİYLE KARŞILANMIŞTI

Bir süredir Türkiye'nin ABD için güvenilir bir partner olmadığını tezini dile getiren McGurk en son Washington Post için kaleme aldığı bir yazıda benzer ifadeler kullanmış ve Ankara'nın tepkisini çekmişti.

YORUMLAR 9
  • Otur eviinde 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk Bebek katili sürüsünden ödül alan sayın Trump tarafından fire olan yani kovulan adam hala neyi konuşuyor maaş yok makam yok........
    Cevapla
  • rıza 5 yıl önce Şikayet Et
    yapmayın müttefikimiz bizi üzmeyin...
    Cevapla
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    BİR ŞEY NEDİR ? "Allah c.c. Kur-an'ı Kerim de "Onların Allah nezdinde HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR" Allah c.c. nun Yarattıklarının içerisin de ki en küçük olan bildiğimiz yada henüz bilmediğimiz nesne yada varlık " /Okuyunca Düşünüyorum Allah c.c. kafirler için Hiçlik kadar değer tanımladığı bir şey e bence biz de İnsan yerine koymayalım.
    Cevapla
  • oğuzhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Vasıfsız niteliksiz bir abd vatandaşısın artık. Bunun sözlerini haber yapıp milletimizin kafasını bozmanıza bile değmez.
    Cevapla
  • Osmanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Pkk lı resmi düşman..abd hep öyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış