Türkmen lider uyardı! Korkutan PKK açıklaması

Terör örgütü PKK'nın Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki varlığı bölgedeki Türkmenlerin güvenliğini tehdit ediyor. PKK'nın Sincar yakınındaki 20 Türkmen köyünü ele geçirmek istediğini aktaran Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, böyle bir durumda tamamı Türkmenlerden oluşan Telafer'in de güvenliğinin tehlikeye gireceğini ifade etti.

Türkmen lider uyardı! Korkutan PKK açıklaması
Türkmen lider uyardı! Korkutan PKK açıklaması
GİRİŞ 22.01.2019 12:16 GÜNCELLEME 22.01.2019 12:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sincar'da etki alanını genişletmeye başlayan PKK'nın Türkmenler için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

 

 

PKK'nın Sincar yakınındaki 20 Türkmen köyünü ele geçirmek istediğini aktaran Salihi, böyle bir durumda tamamı Türkmenlerden oluşan Telafer'in de güvenliğinin tehlikeye gireceğini ifade etti.

Telafer'deki son terör saldırılarının arkasında PKK'nın olduğunu söyleyen Salihi, "PKK, Telafer üzerinden coğrafyasını genişleterek Suriye sınırına kadar gitmeyi planlıyor" dedi.

 

 

"PKK Suriye sınırına uzanıp YPG ile birleşmek istiyor"

Salihi, terör örgütünün, Sincar ilçesinin arkasındaki Irak ile Suriye sınır boşluğunu doldurmaya çalıştığını belirtti.

ITC Başkanı, "Bölgedeki coğrafyasını genişletmek isteyen PKK, Telafer'i de ele geçirerek Suriye sınırına kadar uzanmak ve kendi uzantısı olan terör örgütü YPG ile birleşmek istiyor" diye konuştu.

"PKK Ezidi gençleri kandırarak safına katıyor"

Sincar'daki Ezidilerin de PKK'dan muzdarip olduklarını söyleyen Salihi, "Terör örgütü DEAŞ'tan büyük zarar gören Ezidilerin başı şimdi de PKK ile dertte. PKK, Ezidi gençleri ve özellikle genç kadınları kandırarak safına katıyor" ifadelerini kullandı.

Türkmen lider, bölgenin istikrarı için kalkınmanın önemli olduğunu ve bunu ancak Türkiye'nin yapacağına inandıklarını dile getirdi.

Salihi, Ovaköy'de açılması planlanan yeni sınır kapısının faaliyete geçmesiyle bölgenin kalkınmaya başlayacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Saka 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda hep bekliyor kardeşim sizde silahlanın ırakta pazarda silah satılıyor
    Cevapla
  • Fbı 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş işler be 100 yıldır terör bitmedi şimdimi bitecek tayip bitiririm diyor onunda az ömrü kalmış galiba oda yolcu gibi...
    Cevapla
  • memmet 5 yıl önce Şikayet Et
    suriye de güvenli bölge oyununa gelmemeli ve kuzey ırak kavramı merkezi ırak hükümeti ile işbirliği yapılarak ortadan kaldırılmalı
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'nin kuzeyini Kerkük'ü Musul'u PKK'dan tamamen temizleyip vatanımızın ve kardeşlerimizin yaşadığı yerlerin güvenliğini sağlamalıyız.
    Cevapla
  • Milliyetci Cephe 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye'nin asil oraya mudahale etmesi lazim. 1 Turkmen'in olumu Turkiye'de en az 500 bin oy kaybi yaratir, bunu hesap ediyor mu beyler? Bahceli nerede, niye susuyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...