Almanlar itiraf edip, hamle yaptı: Bu utanç verici

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Angela Merkel'e tahsis edilen uçakların sık sık arızalanması üzerine Alman Ordusu, üç adet Airbus A340 uçak siparişi verdi. Alman medyası ise, uçakların arızalanmasını ve Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın havaalanlarında mahsur kalmasını veya gidecekleri yere tarifeli uçuşlarla gitmelerini utanç verici olarak nitelendirdi.

Almanlar itiraf edip, hamle yaptı: Bu utanç verici
Almanlar itiraf edip, hamle yaptı: Bu utanç verici
GİRİŞ 02.02.2019 14:59 GÜNCELLEME 02.02.2019 15:01
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Angela Merkel'in uçaklarının sık sık arıza yapması sebebiyle Alman Ordusu, üç yeni uçuk almak için harekete geçti. Alımı düşünülen Airbus A350 model uçağın ilkinin 2020 yılına kadar hazır olması planlanıyor.

ALMAN MEDYASI: BU DURUM UTANÇ VERİCİ

Almanya Savunma Bakanlığı, hükümet uçaklarının filosunun hızla yenilenmek istendiğini ve alınacak ilk uçağın 150 milyon euro'ya mal olacağı açıklandı. Alman medyası uçakların arızalanmasını ve Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın havaalanlarında mahsur kalmasını veya gidecekleri yere tarifeli uçuşlarla gitmelerini utanç verici olarak nitelendirirken, Şansölye Angela Merkel’i, Savunma ve Maliye Bakanlığını Beyaz Filo'daki gergin duruma hızlı bir çözüm bulmaya çağırdı.

UÇAKLAR BİRÇOK KEZ ARIZALANDI

 

 

İki gün önce Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steienmeier'in "Theodor Heuss" isimli Airbus A340 uçağı teknik bir arıza yüzünden Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan kalkış gerçekleştirememişti. Cumhurbaşkanı Steienmeier, Etiyopya'ya Dışişleri Bakanı olarak geldiği 2014 yılında da uçağın lastiğinin patlaması sonucu uzun süre havaalanında kalmıştı. Öte yandan Steienmeier, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde gerçekleştirdiği Çin ziyaretinde de uçakta meydana gelen arıza nedeniyle parçanın değiştirilmesi sonucu 6 saat beklemek zorunda kalmıştı. Letonya'da da Steienmeier'in uçağının kokpit penceresinin açılması nedeniyle saatlerce arıza giderilme çalışılmıştı. 2006 yılında ise Latin Amerika Zirvesi'ne katılmak için havalanan uçak hava basıncının artması nedeniyle Viyana'ya acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Şansölye Başbakanı Angela Merkel, G-20 zirvesi için Buenos Aires'e giderken uçağı havada arızalanmış ve Hollanda hava sahasından geri dönerek Köln-Bonn havaalanına iniş yapmıştı.

Cumhurbaşkanı ve Şansölyenin kullandığı Airbus A340 model uçakların 20 yaşında olduğu ve 2009 yılında Lufthansa'dan satın alındığı biliniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 26
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanları hiiiiç tanımamışsın . Hala kendilerini tıpkı Yahudiler gibi üstün IRK görürler . İstiklal marşları hala Hitlerin okuttuğu marş . Yani “ über alles “ kardeş !
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim saf vatandaşlar da “ biz Almanlardan daha mı zenginiz ? Bak Merkel tarifeli uçuşla seyahat ediyor.” “ diye feveran ediyor .
    Cevapla
  • 69 bayburt 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK ya vereceğine kendinizi yenileyin bence yarın savaş kapıya dayandiginda ne sizi kurtaracak PKK nede başka bir şey olacak bunu iyi belleyin...
    Cevapla
  • Almanyalı hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada tiranvaya binip tek basına evine giden belediye baskanı, pisikletle üniversiteye giden professörü görmek mümkün.
    Cevapla
  • Turkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Burda da var ne olmus
    Cevapla
  • Berlinden 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne Alman medyası ya Almanya'da Yahudi medyası vardır. Almanya'yı Yahudiler yonetir. Sıkıysa onların aleyhine yaz bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!