İsrail paylaşımı ortalığı karıştırmıştı! Özür diledi

ABD Kongresi'ne giren ilk başörtülü Müslüman kadın unvanını taşıyan İlhan Omar, kendisine yönelik anti-semitizm suçlamalarına yanıt verdi.

İsrail paylaşımı ortalığı karıştırmıştı! Özür diledi
İsrail paylaşımı ortalığı karıştırmıştı! Özür diledi
GİRİŞ 12.02.2019 10:30 GÜNCELLEME 12.02.2019 10:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Kongresi'ne giren ilk başörtülü Müslüman kadın unvanını taşıyan İlhan Omar, hakkındaki anti-semitizm suçlamalarına karşılık Twitter'dan açıklama yaptı.

 

 

Anti-semitizmin gerçek olduğunu belirterek, bunu kendisine öğreten Yahudi arkadaşlarına teşekkür eden Omar, "Amacım Yahudi seçmenlerimi ve Amerikalı Yahudileri kırmak değildi. Kimliğim üzerinden bana saldıranlardan da beklediğim gibi her zaman geri adım atmaya ve eleştiri yoluyla düşünmeye istekli olmalıyız. Bu sebeple net bir şekilde özür dilerim" ifadesini kullandı.

İsrail paylaşımı ortalığı karıştırdı!

 

 

"LOBİLERİN PROBLEMLİ ROLÜNÜ VURGULAMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Omar, lobi yapan firmaların ABD siyasetine verdiği zarar konusundaki sözlerinin ise arkasında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC), Ulusal Tüfek Derneği (NRA) veya fosil yakıt endüstri lobilerinin siyasetimizdeki problemli rolünü vurgulamaya devam edeceğim. Çok uzun zamandır devam eden bu konuyu dikkate almalıyız."

ABD Temsiciler Meclisi'nin ilk başörtülü Müslüman kadın üyesi unvanını alan Omar, inancı sebebiyle hakaret ve eleştirilere maruz kalmış, son olarak Cumhuriyetçi Senato lideri Senatör Kevin McCarthy tarafından anti-semitizm ile suçlanmıştı.

Omar ise McCarthy'i İsrail lobilerinden para almakla suçlamıştı. Omar'ın bu ifadesini anti-semitizm olarak değerlendiren birçok Cumhuriyetçi kongre üyesi Omar'a tepki göstermiş, Demokrat Temsilciler Meclisi lideri Nancy Pelosi başta olmak üzere Demokrat siyasetçiler de Omar'ın özür dilemesini istemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Boşu boşuna özür dilemişin,bundan sonra sana huzur vermezler demokrasi falan hikaye!
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun israiil kefereleri.
    Cevapla
  • akif 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala Don KİŞOT'luk yapmaya çalışıyorsun ,ABD Başkanı bile kendini o lobilerin elinden kurtaramazken sen sadece bir senatör.
    Cevapla
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    O zaman herkes teslim olsun öyle mi? Adalet ne olacak sessizliğe mi kurban gidecek . Bir konuş yolculardan destek gelecektir. Gelene kadar yoklarsın ve bir gün destek çığ gibi olur. Çünkü adaletsizlik vicdanları rahatsız eder taşar.
    Cevapla
  • Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    holokost endüstrisi, N. G. Finkelstein
    Cevapla
  • kara 5 yıl önce Şikayet Et
    Inanin artik insanlar oyle bi kiliga giriyoki gercek mi yalan mi soyledikleri bile belli olmuyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi