Kimse beklemiyordu! ABD'den sürpriz ziyaret

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, Irak'a önceden duyurulmamış sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Shanahan Irak'ta ABD'li askeri yetkililer ve Irak Başbakanı ile görüşecek.

Kimse beklemiyordu! ABD'den sürpriz ziyaret
Kimse beklemiyordu! ABD'den sürpriz ziyaret
GİRİŞ 12.02.2019 12:22 GÜNCELLEME 12.02.2019 12:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Irak'ın başkenti Bağdat'a önceden duyurulmamış sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Shanahan'ın Irak'taki ABD'li askeri yetkililer ve Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ile görüşmesi bekleniyor.

 

 

Reuters'da yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Shanahan'ın burada Irak'ın egemenliğinin önemini vurgulayacağı, ABD'li komutanlarla beraber ülkedeki ABD birliklerinin geleceği ve Suriye'den çekilme sürecini tartışacağı belirtildi.

Shanahan'ın ziyareti, ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak'taki Amerikan askerlerini "İran'ı izlemek" için tutmak istediğine dair yaptığı ve Iraklı siyasilerden büyük tepki çeken açıklamalarından sonra gelmesi bakımından büyük önem taşıyor.

 

 

Irak'a ziyareti öncesi uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve Irak hükümetinin davetiyle Irak'ta olduklarının altını çizen Shanahan, "Endişelerini  ilk elden duymak istiyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Gel de yüzüme söyle demiş. Ne de olsa kararları alıp dikte etmeye alışıklar. Malum Müstemleke valisi atamaya alışık bunlar. Ekonomik olarak çökünce insanlar direncini kaybetmiş ırak askeri inancını kaybetmiş. 8 sene abd piyonu olarak iranla savaşan sosyalist baas partisi yönetimindeki ırak çökmüş durumda. Kalp masajı ile masada kontrolde oldurmak için değil ama bÖLDÜRmek için duruyor. Bu halde bir de iran'a sınırları içinden dayılık yaptırmak zor işleri. İran kadar güvenilmez bir ülke var mıdır bilmem. Belkide tarihsel olarak marjinal olmanın yalnızlığının saldırganlığı. 5 başkentimiz var artık diyecek kadar aymazlar. Şimdi kaç başkentiniz var derler adama
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim