ABD 28 ülke adına konuştu! Türkiye'ye yeni tehdit

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, Washington'un Moskova ile Ankara arasında S-400 füze savunma sistemlerinin teslimatı konusunda yapılan anlaşmadan endişe duyduğunu, bu anlaşmanın ABD'nin Türkiye'ye Amerikan yapımı sistemlerin tedarikini engelleyeceğini belirtti.

ABD 28 ülke adına konuştu! Türkiye'ye yeni tehdit
ABD 28 ülke adına konuştu! Türkiye'ye yeni tehdit
GİRİŞ 13.02.2019 11:52 GÜNCELLEME 13.02.2019 11:54
Bu Habere 287 Yorum Yapılmış

ABD'nin NATO nezdindeki Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, telefonda yaptığı basın açıklamasında, Moskova ile Ankara arasında S-400 füze savunma sistemlerinin teslimatı konusunda yapılan anlaşmaya değindi.

 

 

Hutchison, "Rus yapımı füze savunma sistemlerinin herhangi bir müttefikimize teslimatı konusunda çok endişeliyiz. Türkiye'yi bu anlaşmayı devam ettirmemeye çağırıyoruz, zira bu durum bizim oraya konuşlandırabileceğimiz savunma sistemlerinin Türkiye'ye tedarik edilmesine olanak bırakmayacak" diye konuştu.

ABD'li yetkili, Rus yapımı S-400 füze savunma sistemlerinin, ABD ve müttefiklerinin savunma sistemleri ile "her hâlükârda uyumlu olmayacağını" vurguladı.

"NATO'DAKİ TÜM MÜTTEFİKLER ENDİŞELİ"

Hutchison, sözlerine şöyle davam etti: "Bu çok rahatsız edici. Tüm müttefikler bu konuda endişeli ve hepimiz, Türkiye'nin doğru karar vereceğini umuyoruz."

Türkiye'nin de üyesi olduğu NATO'ya, Makedonya'nın geçen hafta alınmasıyla üye ülke sayısı 29'a yükselmişti.

YORUMLAR 287
  • Ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar TÜRKİYE nato' ya entegre oldu, Bundan sonra nato TÜRKİYE' ye entegre olsun NOKTA
    Cevapla
  • Koray 5 yıl önce Şikayet Et
    eğer uçak alacaksak Rus SU57 alalım
    Cevapla
  • Yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    bence yunanistana avrupa ve Abd abilerinden talimat geldi makedonya işini halledin natoya alalım 1 seneye kadar türkiyeyi atacaz dedilerse Yunanistan jet hızıyla bu yüzden makedonya sorununu çözmüştür.
    Cevapla
  • yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi ne abd yi ne insanını nede insanını ülkemde görmek istemiyorum. bize lazım olduğu zaman kokuşmuş silahlarını bize değilde pkk ya ve uzantılarına verdiler. natodan çıkalım. İslam Birliğini kuralım. Rusya ile dostane ilişkimizi güçlendirelim. pkk lı olan aileler fişlensin vatandaşlıktan atılsın. bu kesin çözüm dür. geç kalırsak vay halimize.
    Cevapla
  • Ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    yunanistanın aldığı F 300 ler değilde Türkiye' nin alacağı F 400 lermi battı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...