Putin'e bizzat söyledi! Fırat'ın doğusu mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "CAN" ile saat 11.20'de Rusya'nın Soçi kentine geldi. Burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile baş başa görüşmeler yapacak. Erdoğan'ın önce Ruhani ile görüştü. Erdoğan'ın Putin ile de görüşmesi sona erdi. Bu üçlü ikili görüşmelerin ardından bir araya gelerek görüşecek. Ardından ise ortak basın toplantısı düzenleyecek.

GİRİŞ 14.02.2019 14:21 GÜNCELLEME 14.02.2019 14:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmesinin ardından Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile buluştu.

 

 

Erdoğan görüşme öncesinde şunları söyledi:

İstanbul'da meydana gelen ve 21 insanımızın hayatına mal olan bina çökmesi nedeniyle göndermiş olduğunuz taziye mesajını aldım. Şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

FIRAT'IN DOĞUSU MESAJI

Kısaca ben de Suriye meselesine değinmek isterim. Bugün Soçi'deyiz. Malumunuz ABD'nin çekilme kararı önümüzdeki en büyük sınamalardan birisidir. Kararın nasıl uygulanacağına dair belirsizlikler devam ediyor. Bu yeni durum karşısında birlikte çalışmamız çok çok önemli. PYD/YPG, gerek DEAŞ olsun terörün her türlüsünün bertaraf edilmesine odaklanan bir harekat tarzını benimsemeliyiz. PYD Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanamaz.

GÜVENLİ BÖLGE

Güvenli bölge fikrini milli güvenlik kaygılarımızı gidermeye hizmet ettiği ölçüde biz de destekliyoruz. Bu fikre Rusya'nın da olumlu yaklaşmasından memnuniyet duyuyoruz.

İDLİB MESELESİ

İdlib'de Rusya'dan beklentimiz varmış olduğumuz anlayışa devam edilmesi. İdlib'de hava sahasının kullanımı bağlamında sergilenen iş birliğinin Afrin ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de sergilenmesi çok önemli. Anayasa komitesine dair tıkanıklığın artık aşılması gerekiyor. Komitenin ilanını kısa sürede sonuçlandırabiliriz.

PUTİN: SURİYE'DEKİ HEDEFLERE UZLAŞIYLA ULAŞABİLİRİZ

Rusya Devlet Başkanı Putin de "Türkiye ile birlikte Suriye’de taraflar arasındaki diyaloga yeni bir ivme kazandıracağımıza eminim. Suriye’deki hedeflere aktif, kapsamlı çalışmalarla ve uzlaşıyla ulaşabiliriz. Türkiye ile yürütülen çalışmalar sayesinde Suriye’de önemli mesafe katettik" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Firatin dogusu konusu yilan hikayesine döndü rusya adim atip girelim demez ise bizim abd yi karsimiza alip girmem ihtimalimiz sifir abd ise cekilmicektir oyalamktan baska bir sey yapmiyor güya müttefikimiz ama aslinda en büyük düsani abd
    Cevapla
  • cCcmilliyetçilik 5 yıl önce Şikayet Et
    başlasa ne olacak Münbiç e operasyon yapılacak sanki! Artık operasyon başlasa iyi olur!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır