Vatikan'dan bir ilk! O papazı kovdular...

Vatikan, eski ABD Kardinali Theodore McCarrick'i cinsel taciz suçlamaları sonrasında kovdu. Papa Francis tarafından yapılan açıklamada, Katolik Kilisesi tarihinde ilk defa bir kardinalin bu sebepten ötürü dışlandığı duyuruldu.

Vatikan'dan bir ilk! O papazı kovdular...
Vatikan'dan bir ilk! O papazı kovdular...
GİRİŞ 17.02.2019 06:51 GÜNCELLEME 17.02.2019 07:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Papa Francis, ABD’li eski Kardinal Theodore McCarrick’i Katolik Kilisesi tarihinde ilk kez cinsel taciz suçlaması nedeniyle kiliseden dışladı. Vatikan'ın Katolik dogmaya saygı göstermesini sağlayan İnanç Doktrini kapsamında, cinsel taciz konusunda kesin hükümler olduğu açıklandı.

 

 

Temyiz başvurusu olmayan bu ceza, Vatikan’ın din adamları tarafından küçük çocuklara yönelik cinsel saldırıları konusunda şimdiye kadar ki en büyük yaptırımı olarak kabul edildi. ABD, Şili, Avustralya ve Almanya gibi birçok ülkede ortaya çıkan büyük skandallar, Katolik Kilisesi'nin güvenilirliğini uzun süredir sarsıyordu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Mesaj yerine ulaşmıştır, şu an okunup değerlendirmeye alınmıştır zahir
    Cevapla
  • vuslat 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklara karşı sapık ahlaksız iğrenç suçları işleyen kardinallerden kurtaramayan bir inanış nasıl olurda hala sorgulanamıyor.Kardinallerıni bile bu iğrenç sapıklıktan kurtaramayan bir inanış sorgulanmalıdır.Kim bilir bu iğrençliği yaptıktan sonra birbirlerine günah çıkartarak güya temizleniyorlardır.Bu günah çıkarma sapkınlığından vazgeçilmelidir.Dünyanın günahını işle sonrada günah çıkartarak bütün günahlarından kurtul.Olurmu böyle bir şey yahu.
    Cevapla
  • Mevlüt 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cezalarını versin bu sapıkların.
    Cevapla
  • sarıgül 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah (CC) katında kabul edilecek tek din İslamdır. Akıl sahibi olan herkes bu ayeti iyi anlar.
    Cevapla
  • usta 49 5 yıl önce Şikayet Et
    Hak Din İslam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!