Adı bir Türk'ü çağrıştırdığı için bilet vermeyen şirkete para cezası!

Almanya'da oynanan Schalke 04 - Galatasaray maçı için Schalke 04 tribününden bilet almak isteyen bir taraftara, ismi Türk ismini çağrıştırdığı gerekçesiyle Danimarka'da bilet satmayan tur şirketine para cezası verildi.

Adı bir Türk'ü çağrıştırdığı için bilet vermeyen şirkete para cezası!
Adı bir Türk'ü çağrıştırdığı için bilet vermeyen şirkete para cezası!
GİRİŞ 17.02.2019 12:47 GÜNCELLEME 17.02.2019 13:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Danimarka Eşitlik Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 6 Kasım 2018'de Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde oynanan Şampiyonlar Ligi D grubu Schalke 04 - Galatasaray maçı için bir seyahat acentesinden paket turu almak isteyen 27 yaşındaki bir kişiye, ismi Türk ismine benzediği gerekçesiyle Schalke 04 tribünlerinden bilet satışı yapılamayacağı, yapılsa bile biletin kontrol noktasından elinden alınacağı bildirildi.

 

 

Genç taraftar, biletinin tribüne girerken elinden alınmasının tamamen kendisini bağlayan bir durum olduğunu ve bileti almak istediğini belirtse de acente, kendisinden "nasılsa elinden alınacağı için biletinden feragat ettiğine" yönelik bir belge imzalamasını istedi.

Tur şirketinden bilet alamayan ismi açıklanmayan taraftar ise ayırımcılığa uğradığı gerekçesiyle Danimarka Eşitlik Kurulu'na başvurdu.

 

 

Gencin ayırımcılığa uğradığına hükmeden kurul tarafından, seyahat acentesinin başvuru sahibine 5 bin kron (3 bin 970 lira) tazminat ödemesine karar verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Türklerden bu kadar korkma sebebi Türkler mi? Bence değil! Osmanlı yı yıkanlar, haksız saltanatının yıkılışı endişesi olduğu için. Yapacak bir şey yok. Zalim devletlerin ömrü yüz seneyi geçmez ! 2023 'ten önce batan batana gibi tahmin ediyorum. Acımaya gerek yok çünkü acımadılar.
    Cevapla
  • Sporcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcu arkadaşlar haberi iyi okusun. gence bilet satılmaması karşı tribünden bilet almak istemesine bağlı olarak güvenlik amaçlıdır. Galatasaray Fenerbahçe maçında seyircinin takip tribünden bilet aldığını ve bir gol anında sevinçten zıpladıgını düşünün.....adami parçalarlar..
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle seyler her gün oluyor cocuklara bile yapiyor en cok insan hakki diye aniran ülkeler en cok ihlal eden ülkeler basta almanya fransa ingiltere avusturya belcika hollanda danimarka yani hacli devletleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?