Mısır idamlar itirafı: AB ikiyüzlü davranıyor!

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı Pavel Telicka, Avrupa Birliği'nin (AB) Mısır'da 9 gencin idamına ilişkin sessizliği hakkında, "AB'nin bazen ikiyüzlü davrandığını söyleyebilir miyiz? Evet söyleyebiliriz, mükemmel değiliz." dedi.

Mısır idamlar itirafı: AB ikiyüzlü davranıyor!
Mısır idamlar itirafı: AB ikiyüzlü davranıyor!
GİRİŞ 27.02.2019 15:06 GÜNCELLEME 27.02.2019 16:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Brüksel'deki  AP binasında düzenlenen 7. İdam Cezasına Karşı Dünya Kongresi kapsamında Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, AP Başkan Yardımcısı Telicka ve idam cezasından beraat eden bazı kişiler basın toplantısı yaptı. 

 

 

AA muhabirinin, "AB'nin geçen hafta Mısır'da 9 gencin idam edilmesinin ardından Şarm es-Şeyh'te düzenlenen zirveye üst düzey katılımını ve konuya ilişkin resmi açıklama yapmaktan kaçınarak sessiz kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konu kongre kapsamında gündeme gelecek mi?" yönündeki sorularını yanıtlayan Reynders, Mısırlı yetkililerle irtibatta olduklarını söyledi. 

Reynders, Mısırlı muhataplarıyla sadece idam cezalarını değil aynı zamanda hapishane koşullarını da görüştüklerini belirterek, infazlara ilişkin sivil toplum kuruluşlarıyla da irtibatta olduklarını aktardı.

 

 

"İdam cezasının kaldırılmasını Mısırlı yetkililerle ikili görüşmelerimizde gündeme getirerek tepki veriyoruz. Hem hapishane koşullarını hem de idam cezası mahkumlarının infazlarını yakından takip ediyoruz." diyen Reynders, Birleşmiş Milletlerin (BM) de konuya müdahil olması için girişimlerde bulunduklarını kaydetti. 

"AB İKİ YÜZLÜ DAVRANABİLİYOR"

AP Başkanı Yardımcısı Telicka, Mısırlı bir bakanla görüşerek ülkedeki insan hakları ihlallerini ve hapishanelerdeki mahkumların durumunu incelemek için ziyaret düzenlemek istediğini ancak olumlu yanıt alamadığını söyledi. 

"AB'nin bazen ikiyüzlü davrandığını söyleyebilir miyiz? Evet söyleyebiliriz, mükemmel değiliz." ifadesini kullanan Telicka, buna rağmen idam cezası ve insan hakları konusunda AB'nin iyi durumda olduğunu savundu.

Telicka, "Biz dünya polisi de değiliz. Sorumluları cezalandırmakla yükümlü değiliz. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler var. BM ile daha yakın çalışarak girişimlerimizi güçlendirebiliriz." dedi. 

İDAM CEZASINA KARŞI DÜNYA KONGRESİ

İlki 1991'de Strazburg'da düzenlenen İdam Cezasına Karşı Dünya Kongresi, çeşitli ülkelerden insan hakları savunucuları, siyasetçiler, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin üyelerinin katılımıyla gerçekleşiyor. 

Kongre, idam cezasının evrensel olarak kaldırılması için çalışmalar yürütüyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • S.şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel değiliz demiş bu ne idüğü belirsiz,sizden mükemmeliyet bekleyen yok yokda ,soysuzluğunda kansızlığında bir sınırı var mösyö onu bile aştınızda....
    Cevapla
  • Demir Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    AB ülkeleri ne iki yüzlüsü onlarca yüzlü ölen Müslüman sa zülüm gören Müslüman sa AB abd HEPSİ SAĞIR DİLSİZ alt tan alt tan memnunlar
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    "İnsanların en fenası; birine ayrı diğerine de ayrı görünen iki yüzlü insanlardır. " Hz.Muhammed(s.a.v) / "Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün." / "İkiyüzlü insanın kim olduğu değil, kim olmadığı mühimdir." / Yaşamak için fena insan olmakla yine yaşamak veya ölmek için iyi insan olmak arasında fark ya bir iman, ya da bir ikiyüzlülük farkıdır.
    Cevapla
  • Kerem 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüzler
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    AB, bazen değil, her an, her zaman çelişkili tavırlar ortaya koyan İKİBİN YÜZLÜ bir yapıya sahip.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti