ABD'nin PKK kararına Türkiye'den ilk yorum!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin "PKK terör listesinde kalacak" açıklaması hakkında, "ABD'den aynı yaklaşımı PKK'nın bölgedeki uzantıları PYD/YPG'ye karşı da göstermelerini bekliyoruz" dedi.

ABD'nin PKK kararına Türkiye'den ilk yorum!
ABD'nin PKK kararına Türkiye'den ilk yorum!
GİRİŞ 02.03.2019 17:35 GÜNCELLEME 02.03.2019 17:36
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, PKK'nın Terör Örgütleri Listesi'nde kalmasına dair ABD Dışişleri Bakanlığı açıklaması hakkında yorumda bulundu.

 

 

Sözcü Aksoy tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ABD Dışişleri Bakanlığı, 1997 yılından bu yana terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın Yabancı Terör Örgütleri listesinde kalmayı sürdüreceğini açıklamıştır. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında PKK'ya karşı mücadele kararlılığının vurgulanmış olmasını önemsiyoruz. Müttefikimiz ABD'den aynı yaklaşımı PKK'nın bölgedeki uzantıları PYD/YPG'ye karşı da göstermelerini bekliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakında pyd ypg midir ne haltsa isim değiştirince eski isimlerini terör listesine alırlar
    Cevapla
  • hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi eliyle oluşturduğu Pkk terör örgütü yerine, yeni versiyonları Pyd-ypg'yi, Deaş'ı kurdu. Hepsi Amerika'nın emrindeki terör örgütleri. Kimi kandırıyorsunuz?
    Cevapla
  • Vn.... 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd pkk ypg yı kendine paralı asker yaptın istediğin yerde istediğin gibi kullan aslında kürt halkı pkk nın kürt özgürlüğü için mücadele verdiği yalanida tescilendi bazı kesimler uyanmalı bu iş bitti
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala abd den medet umanlar gaflet icindeler
    Cevapla
  • FB12 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD bizim müttefikimiz değil en azılı düşmanımız. Terörün arkasında da ABD var ülkemizde yapılan tüm darbelerin arkasında da ABD var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler