Katliamda flaş gelişme! Başkan Erdoğan Türklerin isimlerini açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'daki saldırıda 2 Türk vatandaşının yaralandığını açıkladı. Türklerin hayati tehlikesi olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıda 3 Türk'ün yaralandığını duyurdu.

GİRİŞ 15.03.2019 15:38 GÜNCELLEME 15.03.2019 15:38
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu, Avrypa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu Yeni Zelanda'daki saldırıda 2 Türk vatandaşının yaralandığını açıkladı. Türklerin hayati tehlikesi olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, "İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok" dedi.

AP'nin Türkiye raporuna sert çıkan Çavuşoğlu, "AP'nin sağduyulu bir karar aldığını söylememiz mümkün değil ama ilk defa kabul edilemez rapor aleyhinde oy verenlerin sayısının arttığını görmek de, AP'de de sağduyulu siyasetçi sayısının arttığının göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Mogherini ise, "Aday ülke ve önemli bir ortak olan Türkiye ile ilişkilerimizin önemini teyit ediyoruz. Türkiye-AB işbirliği sadece mülteciler için değil Suriye'de siyasi çözüm için de önemli" ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • gaga 5 yıl önce Şikayet Et
    benim icin orada sehit olanlarin irki hic önemli degil Allah rahmet eylesin kardeslerimize, o adi köpekde hem bu dünyada hemde ahiretde cezaninin görülmemis en agirini ceksin insallah
    Cevapla
  • ahmet candan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarzda vahşice hareket ederek insanların canına kıyan caniye idam cezası vermezlerse yazıklar olsun Yeni Zelendaya
    Cevapla
  • hakan gardas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar büyük savasin ayak sesleri...
    Cevapla
  • Mehmettt 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet içim yandı, rabbim şehadetlerini kabul etsin şehitlerimizin,ama rabbim ne buyuruyor, şer bildiğinizde hayır, hayır bildiğinizde şer vardır, nasıl peygamberimiz Mekkeli müşriklerle yapmış olduğu hudeybiye antlaşması şer gibi gözükse de sonradan bu antlaşma Müslümanların hayrına dönüştüyse, bu teröristin yapmış olduğu katliam belki islama olan ilgiyi daha da artırıp fevç fevç islamla şereflenenlerin sayısının artmasına sebebiyet verecektir. İslam ümmetinin uyanışına ve yeniden dirilişine vesile olması dileğiyle Allah'a emanet olunuz.
    Cevapla
  • Erse 5 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz müslümanlar kardeşitir buyurmadımı birgece rahatımızı bozalım teheccüde kalkıp kardeşlerimiz için Rabb'imize yalvaralım dua ordusu kuralım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..