Yeni Zelanda'da camiye terör saldırısında şehit sayısı 49'a yükseldi!

Avustralya Başbakanı Scott Morrison cami saldırıları sonrası bir açıklama yaptı. Morrison, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde camilere saldıranlardan birinin Avustralya vatandaşı olduğunu söyledi. Yeni Zelanda polisi, ülkedeki tüm camilere kapılarını kapatması uyarısında bulundu. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ise, camiye düzenlenen terör saldırında şehit sayısının 49'a yükseldiğini açıkladı.

GİRİŞ 15.03.2019 11:22 GÜNCELLEME 15.03.2019 11:41
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ise, camiye düzenlenen terör saldırında şehit sayısının 49'a yükseldiğini açıkladı. Ardern, 20'si ağır 48 kişinin yaralandığını duyurdu.

 

 

Canlı yayında basın toplantısı düzenleyen Ardern, "Polisler güvenliğinizi sağlayabilmek için görevlerini yapmaya devam edecekler. Yetkililer ve imamla görüştüm. Yeni Zelanda bir mesaj paylaşmamı bekliyor tabii ki, düşüncelerimiz ve dualarımız bu insanlarla birlikte. Birçokları için burası onların doğum yeri değildi. Bir şekilde, aile kurmak, yaşam kurmak, yaşamak için burayı seçtiler. Biz nefretin kucak açtığı bir yer değiliz, aşırılığın yuvası değiliz. Bu saldırının yapılmış olması bizim hiç terörle bağımız olmaması, her türlü dine, etnik çeşitliğe sahip bir ülkeyiz biz ve bugünün devamında insanlar bizim yardımseverliğimizi, dostluğumuzu, dayanışmamızı görecek. Bu ideolojiyi sürdürenler bundan sonra nasıl davranacağımızı görecekler. İstihbarat birimlerimizden gelen açıklamalara bakarsanız tehdidin nereden geldiğinin önemi yok, aşırılıklarla mücade halinde olacağız. Daha önce tarihte benzeri görülmemiş bir saldırıyla karşı karşıyayız. Ülkemizin seçilmiş olmasının sebebi, bizim terör karşıtı, dostluk ve her türlü birliğe açık bir ülke olmamızdır. Şu anda kurbanların yaşları gibi bilgileri paylaşamıyoruz sizinle. Her konuda detay paylaşmam mümkün değil. Gözaltına alınmış kişiler var, sorgulanıyorlar. Silahlara nasıl ulaştıklarını bulmaya çalışıyoruz. Halkın polisin yönlendirmelerini takip etmelerini istiyoruz. İnsanlara güven vermek istiyorum. Bölgeye çok fazla güvenlik güçleri geliyor" dedi.

AVUSTRALYA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

 

 

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Christchurch kentindeki iki camiye cuma namazı esnasında yapılan saldırı karşısında "dehşete" düştüğünü açıkladı.

Morrison, resmi twitter üzerinden hesabından Yeni Zelanda'daki camilere yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Morrison paylaşımında, "Yeni Zelanda Christchurch'teki ciddi silahlı saldırı haberleri beni dehşete düşürdü. Durum hala gelişiyor ama düşüncelerimiz ve dualarımız Kivi (Yeni Zelandalılara verilen ad) kuzenlerimizle birlikte" ifadelerini kullandı.

SALDIRGANLARDAN BİRİ AVUSTRALYA VATANDAŞI

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde camilere saldıranlardan birinin Avustralya vatandaşı olduğunu söyledi.

ÜLKEDEKİ CAMİLERE UYARI ÜSTÜNE UYARI

Öte yandan Yeni Zelanda polisi, ülkedeki tüm camilere kapılarını kapatması uyarısında bulundu.

SİLAHLI SALDIRI DÜZENLENDİ

Christchurch'ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood camilerine Cuma namazı esnasında silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 136
  • AYNUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medyada silah oyunlari yasaklanmali.Özellikle youtubede acilmis hastalik derecesinde olanlar var.Cocuklar elden gidiyor.
    Cevapla
  • Ya sabır 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah düşmanları her Müslümanı Türk, her Türkü de düşman görmekte ve zalimliğinde, hainliğinde sınır tanımamaktadır. Neden mi? Çünkü asırlardır müslümanlar özelinde ise Türkler bu emperyalist sömürgecilere karşı hep mazlumların yanında olmuş da ondan. Ey müslüman hakka inanmaya devam et ve sabret. Allah sabredenleri galip eder, taşkınları değil.
    Cevapla
  • keke 5 yıl önce Şikayet Et
    haçlı teröristleri tarih sizi unutmayacak
    Cevapla
  • Hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir cami kapısını kapatmasın siz kendinize dikkat edin
    Cevapla
  • Yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah her seyden xeberdadi.Bu katliami töredenler ve onlarin arkasinda duran dinsiz ve imansiz olan insanlikdan nesibini almamiş çakal sürüsü hem bu dünyada hemde axiretde misli ile cezasini alacaklar.Şehid olan qardaşlarimiza Allahdan rehmet dileyirem.Mekanlari cennet olsun.Yarali qardaşlarimiza şefalar dileyirem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...