Eşi öldürülen Yeni Zelandalı: Onu bağışlıyorum

Yeni Zelanda'daki cami saldırılarında eşi öldürülen Farid Ahmed, saldırgan Brenton Tarrant hakkında konuştu: Onu bağışlıyorum ve eminim ki, eşim hayatta olsaydı o da aynı şeyi yapardı.

Eşi öldürülen Yeni Zelandalı: Onu bağışlıyorum
Eşi öldürülen Yeni Zelandalı: Onu bağışlıyorum
GİRİŞ 19.03.2019 03:53 GÜNCELLEME 19.03.2019 05:03
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Yeni Zelanda'da iki camide en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarda eşini kaybeden Farid Ahmed, saldırgan Brenton Tarrant'ı affettiğini açıkladı. Ahmed, Tarrant'tan nefret etmediğini söyleyerek, "Onu bağışlıyorum ve eminim ki, eşim hayatta olsaydı o da aynı şeyi yapardı." dedi.

 

 

"O KİŞİYİ SEVİYORUM ÇÜNKÜ O BİR İNSAN"

Yeni Zelanda basınına konuşan Ahmed, "Bana, ‘Eşinizi öldüren kişi hakkında ne hissediyorsunuz?' diye soruldu ve ben, ‘O kişiyi seviyorum çünkü o bir insan, benim kardeşim' yanıtını verdim." dedi.

 

 

"BELKİ HİÇ SEVGİ GÖRMEDİ"

Ahmed, "Yaptığı şeyi desteklemiyorum, her şeyi yanlış anlamış." ifadelerini kullanıp şöyle devam etti:

"Fakat belki incinmişti, belki hiç sevilmemişti… Onu affettim ve eminim ki, eşim hayatta olsaydı o da aynı şeyi yapardı."

Ahmed, mahkemede yargılanan Tarrant ve onunla benzer düşüncelere sahip kişilere de yaşananlar üzerine kafa yormalarını tavsiye etti. "Siz hâlâ hayattasınız. Sizin bir şansınız var." diyen Ahmed, "Herkesin iki yüzü vardır: Kötü ve insani… Ölüm ve nefret yerine insani yanınızı dışarı çıkarın. Keşke ona bunu söyleyebilseydim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 79
  • en_sendeyim 5 yıl önce Şikayet Et
    ''en_sendeyim 4 saat önce Allah'ın kullarındaki iman ve ilim derece derecedir ve bu kulluğunda kat ettiği yol ile ilgilidir. 1nci kattan gören ile 19 ncu kattan gören aynı şeyleri göremez.Bir de hatırlayalım ki amcasını şehit eden vahşiyi affeden bir Peygamber'in ümmetiyiz.Ne mutlu bu amcaya... imanı ve ilimi benden fazla.'' Ben de affetmem. zaten o yüzden imanı ve ilimi benden fazla diyorum ya.
    Cevapla
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Saygı duyulası büyük adam...islamı yaşayan ve yaşatanlar da böyle insanlar...Baksana Herkes asma kesme derdine düşmüş...
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Hakkaten yediği kurşunun acısını unutmuş gibi saf
    Cevapla
  • Bilal 5 yıl önce Şikayet Et
    Efendimiz s.a.v vahşi r.a müslüman olduktan sonra sohbet vakitlerinde gözüme gözükmesin amcam hatırima geliyor demiştir.Bu zalim ise onlarca vatandaşımızı en kutsal anlarında katletti.
    Cevapla
  • Bilal 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimiz cc hucurat süresinde "İnnemel müminüne ihvetün" ancak muminler kardeşdir buyuruyor Reci olayını hatırlayın 70 tane hafızımızı kalleşse şehit etti kafirler efendimiz s.a.v lanet etti bu zalimlere Bunların o zalimlerden hiçbir farkı yok Rabbim hem dünyada hem ahirette en büyük azap ile azaplandırsın o kafirleri inş azapları çetin olsun inş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Shoukry’i ağırlıyor
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’