Operasyondan bomba kareler! Türkiye ve İran'dan karşılıklı açıklamalar

Türkiye ile İran İçişleri Bakan Yardımcıları arasında yapılan görüşmede, terör konusunda iki ülke arasında eş zamanlı operasyonların devam etmesinin önemine vurgu yapıldı. Konu ile alakalı bir açıklama da İçişleri Bakanlığımızdan yapılarken, ilk operasyonun görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı.

GİRİŞ 20.03.2019 16:10 GÜNCELLEME 20.03.2019 17:39
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İran Güvenlik ve İntizami İşlerden Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, Türkiyeli mevkidaşı Muhterem İnce ile telefon görüşmesinde İran'ın Türkiye ile terör örgütlerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenleme kararına bağlı olduğunu kaydederek, iki ülke içinde sınır güvenliğinin önemli olduğunu ve ikili ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye ile birlikte kaçakçılık ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan İran İçişleri Bakan Yardımcısı Zülfikari, iki ülkenin terör örgütlerine karşı eş zamanlı operasyon düzenlemesini ve sınır güvenliğinin sağlamasını olumlu bir adım olarak nitelendirdi.

TÜRKİYE'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

 

 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İnce ile Zülfikari'nin telefon görüşmesinde, Türkiye ve İran'ın güvenliği bozan suçlulara ve terör gruplarına karşı eş zamanlı operasyon yapılmasına ilişkin yaptıkları anlaşmaların hayata geçirilmesi konusunda gelinen noktadan memnuniyet duydukları dile getirildi.

Görüşmede, bölgede Türkiye ile İran'ın terörist gruplara ve uyuşturucu kaçakçılarına karşı mücadele doğrultusunda yürüttüğü iş birliğinin iki ülke halkının huzuru için önemli olduğu vurgulandı.

Ayrıca eş zamanlı ve koordineli operasyonla ilgili Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile İran Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Rizai'nin bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, operasyonun bir süre daha devam etmesi kararlaştırıldı.

Görüşmede, Türkiye ve İran İslam Cumhuriyeti'nin PKK/PJAK terör örgütüne yönelik mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON KARARI ALINMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran ile birlikte terör örgütü PKK'ya yönelik eş zamanlı operasyon başlattıklarını duyurmuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • Kırımlı 5 yıl önce Şikayet Et
    İran kabul etmiyor
    Cevapla
  • Şehzade 5 yıl önce Şikayet Et
    Terör bitsin huzur gelsin artık.İslam topraklarında akan kan dursun.Kardeş kardeşe düşman olmasın.Birlikten barış için güç doğsun.
    Cevapla
  • YasinBaba 5 yıl önce Şikayet Et
    İrana ve dahi kimseye ihtiyacımız yok
    Cevapla
  • Hkn60 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yiğitlerimize güç kuvvet versin inşallah. İrana da dikkat etmek lazım her an yan çizebilir.
    Cevapla
  • Musta63 5 yıl önce Şikayet Et
    İran kaç defadir ortak operasyon yapılmıyor diyor buna birisi net açıklama yapsın belli ki iran şark kurnazlığı yapıyor yine sirtimizdan bıçaklayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı