ABD'den Türkiye ile ilgili skandal haber!

ABD merkezli Washington Times gazetesi, NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip olan Türkiye’nin Rusya'dan satın aldığı S-400'ler nedeniyle, birliğin varlığını tehdit ettiğini ve NATO'dan dışlanmasının gerektiğini ileri sürdü. Gazete, Yunanistan gibi ülkeleri unutup Rusya ile bu konularda yakın ilişki kuran başka bir ülke olmadığı yalanını da yazdı.

ABD'den Türkiye ile ilgili skandal haber!
ABD'den Türkiye ile ilgili skandal haber!
GİRİŞ 20.03.2019 17:53 GÜNCELLEME 20.03.2019 17:53
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

ABD merkezli Washington Times gazetesi, terörle mücadelesinde NATO’dan beklediği desteği görememesine rağmen birliğin güney sınırlarını koruyan ve birliğin en büyük ikinci ordusuna sahip olan Türkiye'nin NATO’dan dışlanması üzerine bir makale yayımladı.
 
Aynı zamanda NATO’nun da güney sınırı olan topraklarını terörden korumak için NATO’dan istediği hava savunma sistemleri noktasında Batılı ülkelerce sürekli oyalanan Türkiye’nin kendi göbeğini kendi kesmesinden rahatsız olan gazete, Ankara’nın Moskova yönetimiyle sürdürdüğü S-400 hava savunma sistemi anlaşmasının ''tarihin en başarılı ittifakı olan NATO'nun varlığını tehdit ettiğini'' öne sürdü.
 
NATO üyesi ülkelerin Türkiye’ye karşı tutumları sonucunda S-400 anlaşmasının gerçekleştiğini göremeyen Washington Times gazetesi, bu anlaşmayı, ''Türkiye'nin, bu hamlesinin sonuçları olmayacağına inandığı için ABD'nin çağrılarını göz ardı ettiğini'' iddia etti.
 
EŞİ BENZERİ YOKMUŞ
 
NATO üyesi olan Yunanistan'ın sahip olduğu Rus yapımı S-300'leri görmezden gelen gazete, Türkiye'nin Rusya'yla yaptığı S-400 anlaşmasıyla ilgili olarak ''Avrupalı ve ABD'li silah tedarikçileriyle yakın ilişkileri olan bir NATO ülkesinin Rus silahları temin etmesini'' eşi benzeri olmayan bir durum olarak yorumladı. 

 

 

YORUMLAR 121
  • Sarı Çizmeli 5 yıl önce Şikayet Et
    bUYURSUNLAR DIŞLASINLAR, SIKIYORSA TABİİ!
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı birliğinden kurtulmanın en iyi yolu s 400 ler olsa gerek , hem bu sayede teknoloji transferi ve yerli üretim savunma sistemlerinin geliştirilmesinin de önü açılır. Abd ve ab nin dayatmalarından bıktık usandık artık , herkes haddini bilsin , dik duralım ki ülkemiz hak ettiği yere gelsin .
    Cevapla
  • fettah 5 yıl önce Şikayet Et
    şu an için abd nin en büyük düşmanlarından biri biziz. gerek akdeniz deki enerjinin paylaşımı, gerekse cin merkezli ipekyolu projesi Türkiye nin önemini büyük oranda artırdı. Türkiye nin baş eğmeyen politikaları da abd yi iyice kızdırdı. S400 lerin abd den korunmak için alındığı kanaatindeyim. onlarda bunu biliyor ve üzerimizdeki kılıcının etkisinin azalmasından korkuyor. ey abd görünümlü zalimler, her zulmün bir sonu her zalime bir musa vardır. unutmayın
    Cevapla
  • ucrun 5 yıl önce Şikayet Et
    sizler İran ve Rusya ile karşı karşıya geleceğiz korkusuna Patriot sistemlerinizi alıp Türkiye'yi yalnız bırakmadınız mı? Atalarımız ne kadar haklı "domuzdan post gavurdan dost olmaz" demekle...
    Cevapla
  • Vatan korkmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence Amerika turkiye ye saldirmak istiyor.. eger turjiye s400 alirsa amerika saldurusunsa husrana dusecek, korkusu bu.. ama amerikan ucaklarini petrotlarini kullandiginda, europa turkiye saldirdiginda... turkiye bir keklik olacaj Ornekler IRAQ daki ucaklar yerinden bile kalkamadi.. bence america daki silahlarin.. su tabancasindan cin malindan farki yok.. Arti pkk ypg verdigi silahlari turkiye ye vermiyor... amerikanin seytani plani..!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri