Maduro açıkladı: Rehin alındı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin ilaç almak için kullanacağı 5 milyar dolarının yaptırımlarla rehin tutulduğunu söyledi.

Maduro açıkladı: Rehin alındı
Maduro açıkladı: Rehin alındı
GİRİŞ 21.03.2019 05:56 GÜNCELLEME 21.03.2019 05:56
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Venezuela'da ulusal ölçekte ilaç dağıtımı için Çin'in desteği ile  Barinas, Lara, Aragua, Anzoatgui ve Miranda eyaletlerinde faaliyet gösterecek  Robotik İlaç Toplama Merkezleri hizmete girdi.

 

 

Başkent Caracas'ın da dahil olduğu Miranda eyaletine bağlı Santa  Teresa kentindeki merkezi ziyaret ederek hizmete açan Maduro, burada yaptığı  konuşmada, "İlaç almak için kullanılacak 5 milyar dolarımız rehin alındı. Hükümet  şu an Venezuelalılara ücretsiz sağlıkhizmetlerinin karşılanması ve ABD Başkanı  Donald Trump yönetiminin saldırganlıklarının göğüslenmesi için muazzam bir çaba  sarfediyor." ifadelerini kullandı.

Açılan merkezler sayesinde ülke içinde ilaç dağıtımının  garantileneceğini söyleyen Maduro Dünya Sağlık Örgütü aracılığı ile ilaç temini  için Çin, Rusya, Hindistan, İran, Belarus ve Türkiye ile iş birliği içinde  olduklarını dile getirdi.

 

 

Maduro, ABD destekli Venezuela muhalefetinin 23 Şubat'ta Kolombiya  üzerinden "insani yardım" malzemesi sokma girişimini de anımsatarak şöyle  konuştu:

"İnsani yardım mı? Ne insani ne yardım. Bir halkı boğmaya ve  utandırmaya çalışıyorlar ama bizi ne utandırabilirler ne de boğabilirler. İster  yağmur yağsın ister yıldırım düşsün, bu hamlelerle Venezuela halkının ihtiyacı  olan ilaçları temin edeceğiz. Dünya Sağlık Örgütü ile ilaçların temini, üretimi  ve dağıtımı için üst bir plan devreye sokuyorum. ABD emperyalizminin Venezuela  halkının sağlığına kast edemeyeceğinin garantisini veriyorum."

Venezuela Devlet Başkanı Maduro ayrıca Venezuela'nın başlıca ithal  ettiği ürünlerin yerli üretiminin gerçekleştirilmesi amacıyla gerekli  protokolleri hazırlaması için Bilim Konseyi'ne talimat verdiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerede zulüm varsa orada kesin Siyonist yahudiler var.
    Cevapla
  • kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın topraaaaam
    Cevapla
  • abubekr 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde ihtiyacınızın fazlası çöpe gidiyor ne yakık ki
    Cevapla
  • Aptallik 5 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada yaklasik 200devlet var 190 tanesi aptallik uzerine bina edilmis,,yahu kendi vatansasiniz 1dolar istese guvenip vermezssiniz, ama sadece ilac icin dunyanin en sahtekar devletine 5milyar dolari yatirirsiniz,sonrada kendi paranizla siz e darbe yapar,amaeikaya guvenen decletler ameriikanin batigini anlayyip paraarini ic ettirmeden ceksinler,degilse paranizi size silah olaraj kullanacakar, acktan hissedilmeye baslandi
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Dik dur Maduro, eğilme!
    Cevapla
  • Wanted 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardimciniz olsun dik durun egilmeyin conilere conilerin gozu ulkenizin yer alti kaynaklarinda seni ve venezuella halkini cok seviyoruz sayin maduro
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı