Vahşi katliam! İç savaş tarihinin en büyük vahşetlerinden biri

ABD ve terör örgütü PKK, Suriye’deki iç savaş tarihinin en büyük vahşetlerinden birine imza attı. Deyrizor’a bağlı Bagoz’un Kamplar bölgesinde PKK kuşatması altındaki araziye yağan bombalar yüzlerce sivili öldürdü.

Vahşi katliam! İç savaş tarihinin en büyük vahşetlerinden biri
Vahşi katliam! İç savaş tarihinin en büyük vahşetlerinden biri
GİRİŞ 21.03.2019 07:07 GÜNCELLEME 21.03.2019 07:07
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Bölgede köylerini terk etmiş binlerce kişinin haftalardır beklemekte olduğu yerde terör örgütü PKK/YPG ise buradakilere ‘DEAŞ’ bahanesiyle kurşun yağdırdı. Can pazarına sahne olan Bagoz’dan gelen görüntüler yürekleri burktu.

 

 

Dehşet verici fotoğraflarda kadın ve çocukların öldürülme korkusuyla yüzlerce cesedin arasında bekleştiği görülüyor. Kamplar’da cesetleri defnedecek kimse de kalmadı. Yerel kaynaklar, birçok cesedin parçalanmamış olmasından hareketle, PKK’nın büyük çaplı bir infaz gerçekleştirmiş olabileceğine dikkat çekiyor.

ABD’nin silah olarak kullanımı yasak beyaz fosforla da bombardıman düzenlemesi nedeniyle hem DEAŞ’lılara hem de sivillere ait birçok cesedin yanmış, kömürleşmiş halde olduğu öğrenildi. PKK ve ABD, Suriye-Irak sınırındaki Bagoz beldesinde, bahçe ve kampların yer aldığı alanda sıkışan son DEAŞ’lı grupla 15 Şubat’ta tahliye konusunda anlaşmaya varmıştı. Anlaşma çerçevesinde o tarihten itibaren çok sayıda DEAŞ’lı beldeden ayrılarak teslim olmuştu.

 

 

 

Toplayıp öldürdüler
Yeni Şafak’a bilgi veren Deyrizor eski Askeri Meclis Başkanı Albay Ebu İsmet, “ABD tahliye edeceğim diyerek sivilleri bir yerde topladı ve sonra üzerlerine bomba yağdırdı. İki günde 300’ü aşkın insan öldürüldü. Can verenlerin tamamı sivil. Son bir ayda öldürülenlerin sayısı 6 bini aştı. Siviller fosfor bombalarıyla katledildi. PKK mayınları da onlarca kişinin hayatına mal oldu” diye konuştu. Suriye İnsan Hakları Ağı ise Donald Trump başkan olduğundan beri Rakka ve Deyrizor’a yönelik saldırılarda 730’u çocuk, 362’si kadın toplam 2 bin 59 sivilin öldüğünü duyurmuştu.

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 98
  • Talha 5 yıl önce Şikayet Et
    Yarın birgün bunun intikamını almak isteyenlere terörist der abd yalakaları....
    Cevapla
  • Jsjsjss 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlıkla şikayet ettim
    Cevapla
  • Fikri 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu pkk lanetli bir kavimdir. Bu halkı toplayıp katletmek ırka dayalı küffar bir devlet kurma niyetini ayan beyan ifadesidir. Aması yoktur niyetleri küfür ırkı oluşturmaktır. Dindar olduğunu düşünen tüm kürt kardeşlerimin ailelerinden bu küfür ordusuna dahil olanlarını ifşa etmeleri farzdır. Küfrü gizleyen de onlardandır.
    Cevapla
  • Bahadır 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya hu Allah'ın laneti zaten zalimlerin üzerine, sen ne yaptın onu de hele, Allah ahiret yurdunda onları hesaba çekerken bize de içilen kolalar, sigaralar eşliğinde nasıl beddua ettiğimizi sorup hesaba çekecek.... Ne diyeceğiz, "sizin elleriniz ile onlara azap edeyim" buyuran Rabbimize? Lanet okuduk bizden çıktı deriz heralde... Haşa
    Cevapla
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahın laneti Amerikanın üzerine olsun, tez zamanda.
    Cevapla
  • Yazıklar olsun 5 yıl önce Şikayet Et
    insanlığın dan utanıyorum bu bebenin durumu ne öyle Bu korkaklara bunu yapabilme cesareti verdiğimize utanıyorum Çocuk katilleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...