S.Arabistan işi para ile çözmeye çalışıyor! Aylık 120 bin dolar...

Suudi Arabistan devlet fonunun, Cemal Kaşıkçı cinayetinin Riyad'da oluşturduğu hasarı kontrol etmek ve ülkedeki siyasi liderliğin "imajını düzeltmek" için New York'tan bir iletişim şirketi ile anlaşma yaptığı bildirildi.

S.Arabistan işi para ile çözmeye çalışıyor! Aylık 120 bin dolar...
S.Arabistan işi para ile çözmeye çalışıyor! Aylık 120 bin dolar...
GİRİŞ 21.03.2019 07:30 GÜNCELLEME 21.03.2019 07:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD medyasına yansıyan ve Adalet Bakanlığına yapılan başvuru  kayıtlarına dayandırılan haberlerde, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın  başkanlık ettiği Suudi Kamu Yatırım Fonunun (PIF), geçen ay New York Merkezli  Karv Communications şirketi ile yıl sonuna kadar aylık 120 bin dolardan sözleşme  imzaladığı kaydedildi.

 

 

Başvuruda, Karv Communications şirketinin, PIF'in ve üst düzey  yöneticilerinin "itibarını ve imajını artırmak"la görevlendirildiği ve fonun  sadece "iş amaçlı ve odaklı" olduğuna vurgu yapılmasının istendiği belirtildi.

Söz konusu görev tanımında ayrıca, PIF'in iş dünyası liderleri ve  medya gibi "kilit uluslararası paydaşlarla" güven ve ilişkilerin geliştirilmesi  ile "olası olumsuz gelişmeler ve gelecekteki dış incelemeler için iyi  hazırlanmış" olmasını sağlamasının istendiği ifade edildi.

 

 

Suudi devletine ait olan ve sorumluluğu altındaki varlıklarda 300  milyar dolardan fazla parayı yönettiği belirtilen PIF'in, Veliaht Prens Muhammed  Bin Selman'ın, krallığın petrole bağımlı ekonomisini elden geçirme konusunda  iddialı planlarını yönlendiren ana araç olduğu kaydedildi.

Haberlerde, PIF'in "Tesla and Lucid Motors" gibi ABD merkezli  şirketlerle yüksek ölçekte anlaşmalar yaptığı, ancak Washington Post köşe yazarı  Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğunda  Veliaht Prensin yakın danışmanlarının da içinde olduğu Suudi timi tarafından  öldürülmesinden beri yoğun bir inceleme ve baskı altında olduğu vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Boztepe 52 5 yıl önce Şikayet Et
    Isim gergi Almanyada bir sigorta binasina calismaya gittim tabiri caiz ise ekmek elden su gölden. Yani disarda duran araclar makam arabasi gibi iceri desen bambaska yani bu dünyanin cenneti. Allah bana gecen yil haccida nasip etti. Oralar maneviyat baska ama insanlar sefil sözün özü. O sefillerin riski. Nasil olurda. Bu mahluklara yedirilir.
    Cevapla
  • Fikri 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Türkçemizi unıtmayalım inşaallah
    Cevapla
  • kemal54 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yerin bir de altı var.. Ahiret var.. Hesap var Efendiler.. Burada bazı şeylerin üstünü örtebilirsiniz ama Allah'a hesabını o kadar çetin olacak ki... Dünya cennetinizi iyi değerlendirin.. Çünkü Ahiret hesabı çok zor olacak.. Neticelerine de katlanacaksınız artık..
    Cevapla
  • Mehmet Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne gariptir ki!... Kendilerini o bataklığa sürükleyen ve bir çıkmazın içine düşürenlere para vererek kurtulmak istemek sadece acziyet değil de ne ola ki? Danışmanlık diye para verdikleriniz kan emici vampirler misali verdikçe isterler, istedikçe de daha derin bataklığa sürüklerler. Yapacağınız tek iş, Yaradana sığınıp-pişmanlık duyup tevbe ile af dilemek olmalıdır. Sisi'ye yardımı kesip, Mısır'lı ve Filistin'li Mücahidlere destek olsanız kurtuluş umudunuz olur derim.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çürümüş araba kaportası gibisiniz, hiç bir yeriniz yama tutmaz sizin.
    Cevapla
  • Ağın leblebicisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Arap parayı çok bulursa gâvura hediye edermiş. Şaka bir yana bu Suud, Bae ve Mısır tüm Müslümanlara şu mesajı veriyor gibime geliyor, yani ben sizin paranızı işte böyle çatır çatır yerim, üstünede gâvur rahat yaşasın diyede sizin paralarınınızı onlara işte böyle dağıtırım. Yani başka bir mana bulamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!