BAE'den küstah Türkiye ve Filistin açıklaması!

Golan’ın İsrail’e peşkeş çekilmesiyle yetinmeyen Birleşik Arap Emirlikleri bütün Filistin’i sattı. BAE’li Bakan Enver Gargaş, İsrail-Filistin meselesinde tek devletli çözümü savunarak, "artık bir devlet parçası" diye andığı Filistin’in kimse için çekici olmadığını savundu. Gargaş, Arap ülkelerine Tel Aviv ile ilişkiye geçme çağrısı yaptı.

BAE'den küstah Türkiye ve Filistin açıklaması!
BAE'den küstah Türkiye ve Filistin açıklaması!
GİRİŞ 29.03.2019 12:58 GÜNCELLEME 29.03.2019 13:21
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

ABD’nin Suriye toprağı Golan tepelerinde İsrail ilhakını tanıyan imza henüz kurumadan Ortadoğu’nun çıbanbaşı Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş’tan adeta İsrail’i savunan açıklamalar geldi. BAE’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Enver Gargaş, Arap ülkelerinin yıllardır süren İsrail ile ilişki kurmama siyasetini “çok büyük hata” ifadelesiyle eleştirdi. İsrail’in Kudüs ve Golan’ı ilhak eden, Batı Şeria ve Gazze’de işgalini genişleten adımları küresel tepkiye neden olurken gelen açıklama Filistin davasına ihanet olarak değerlendirildi.

 

 

TİCARET VE SİYASET AÇILIMI

Arap ülkelerinin İsrail ile ilişki kurmamasını Filistin meselesi başta olmak üzere bölgesel sorunların çözümünde engel olduğunu iddia eden BAE’li bakan Gargaş, siyasi meseleler ile iletişim kanallarının açık tutulmasının ayrıştırılmasını savundu. Enver Gargaş, birkaç yıl içinde İsrail ile çeşitli Arap ülkeleri arasında, siber ticaret ya da tarım gibi alanlarda işbirliklerinin görülebileceğini ya da bir İsrail başbakanının bir Arap ülkesini ziyaret edebileceğini belirtti. İsrail Başbakanı Netanyahu, bir süre önceye kadar düşman gördükleri 6 Arap ülkesi ile temasta olduklarını açıklamıştı.

 

 

İŞGALE DOLAYLI MEŞRULAŞTIRMA

Gargaş, Netanyahu ve İsrail aşırı sağının tezlerine sahip çıkarak, İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü de geçersiz ilan etti. Önümüzdeki 15 senede Filistin meselesinin tek devletli çözüm ve eşit haklar çerçevesinde konuşulacağını iddia eden Gargaş, iki devletli çözümün uygulanabilir olmadığı öne sürdü ve Filistin tarafını kastederek, “artık bir devlet parçasının” kimse için çekici olmadığını savundu. Gargaş skandal sözleriyle adeta İsrail’in Batı Şeria ve Gazze’de her geçen gün genişleyen işgallerini meşrulaştırdı.

KUSHNER’İN PLANIYLA PARALEL

Gargaş’ın açıklamalarının, Filistin meselesinde çözüm için sunulacak “Yüzyılın Anlaşmasına” destek bulmak amacıyla Şubat ayında Körfez turuna çıkan ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in ziyaretinden sonra gelmesi dikkat çekti. Jared Kushner’in planının bilinen Filistin’i yoketmek olduğu, planın taslağına ulaşan bir gazeteci tarafından ifşa edilmişti. Plana göre toprak değişimleri ile Kudüs, Batı Şeria ve Gazze adeta altın tepside İsrail’e sunuluyordu.

TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALDI

BAE’li bakan, son 15 yılda bölgesel düzenin iyi çalışmadığını, bunun sonucunda Arap dünyasında Türkiye ve İran’ın belirleyici güçler olduğunu savunarak yine İsrail ağzıyla konuştu. Hatırlanacağı üzere İsrail gizli servisi Mossad’ın başkanı Yossi Cohen, BAE, Mısır ve Suudi Arabistanlı mevkidaşları ile yaptığı toplantıda bölgesel çıkarları karşısında Türkiye’yi en büyük tehdit ilan etmişti.

Kaşıkçı cinayeti ‘iç mesele’ değil

Birleşmiş Milletler Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katillerinin kamuya açık olarak yargılanması için Suudi Arabistan hükümetine çağrıda bulundu. Katillerin Suudi Arabistan’da "kapalı kapılar ardında yargılanması"nın uluslararası standartlara uymadığını vurgulayan Callamard, “Suudi Arabistan bu şekilde uluslararası toplumu tatmin edeceğine inanıyorsa, şiddetle yanılgıya düşüyor” dedi. Türkiye’yi kast ederek Kaşıkçı’nın yabancı bir ülkenin konsolosluk ofisinde yargısız olarak infaz edildiğini hatırlatan Callamard “Suudi Arabistan hükümetinin düşündüğünün aksine bu cinayet bir ‘iç mesele’ değil” şeklinde konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 66
  • Allah'ım 5 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi bu münafık çetesini yok etmeyi sen bize göster Allahım
    Cevapla
  • Mehmet57 5 yıl önce Şikayet Et
    Artik munafiklik yapip ikili bile oynamiyorlar direk kafirin agzi gibi konusuyorlar bu daha iyi bence herkes safini netlestiriyor ayni bizde oldugu gibi en azinsan bunlarin esas zihniyeti neysana cikis oldu
    Cevapla
  • Necbi 5 yıl önce Şikayet Et
    Hz ibrahim in atesine su tasiyan bi karica kadar bile olamadiniz yaziklar olsun sizlere musluman kilikli kufur ortaklari
    Cevapla
  • caylak 5 yıl önce Şikayet Et
    iblisin hizmetcileri
    Cevapla
  • 08'li 5 yıl önce Şikayet Et
    2002 öncesi türkiye gibi olmuşlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi