Atina'da cami hasreti sona eriyor! Yeni tarih verildi

Yunan basınına göre Atina'nın Osmanlı yönetiminin son bulmasından beri ilk camisi Ramazan'ın başlayacağı 6 Mayıs'a kadar açılacak.

Atina'da cami hasreti sona eriyor! Yeni tarih verildi
Atina'da cami hasreti sona eriyor! Yeni tarih verildi
GİRİŞ 06.04.2019 14:13 GÜNCELLEME 06.04.2019 14:13

Osmanlı idaresinden ayrıldığı 1821 yılından beri Yunanistan'ın başkenti Atina'da ilk kez bir cami ibadete açılacak. Cami açılışı ile ilgili 28 Nisan ile 6 Mayıs arasında bir tarih öngörülüyor. 

Kathimerini gazetesinin haberinde göre Ramazan ayı itibariyle faaliyete geçecek camide, normal günlerde sabah namazından yarım saat kadar önce açılarak yatsı namazından yarım saat sonra kapatılması bekleniyor. Bu saat aralığı Ramazan ve diğer özel günlerde 24 saate çıkacak. 

Camide kimin imamlık yapacağı ise netleşmek üzere. Caminin yapım aşamasını denetleyen idari komite, Fas doğumlu Zeki Muhammed'i camiye imam olarak aday gösterdi ve Eğitim Bakanına sundu. 25 yıl önce Yunanistan'a gelmiş olan Zeki Muhammed, şuan Atina'da resmi izinli 5 mescitten birince imamlık yapıyor. 

Yaklaşık 1 milyon euroya mal olan camide 300 erkek ve 50 kadın için ibadet yerii olacak. 2013'te kabul edilen cami inşa kararı, aşırı sağcı ve dinci gruplar tarafından çok kez sekteye uğratılmıştı. Atina'daki Osmanlı devrinden kalma camiler ise müzeye dönüştürülmüş durumda.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü