ABD'den bir F-35 açıklaması daha: Türkiye'ye söyledim

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'ye iadesi geciktirilen F-35 savaş uçakları hakkında konuştu.

ABD'den bir F-35 açıklaması daha: Türkiye'ye söyledim
ABD'den bir F-35 açıklaması daha: Türkiye'ye söyledim
GİRİŞ 10.04.2019 10:40 GÜNCELLEME 10.04.2019 10:49
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Senatosu Tahsisatlar Komitesi'nde ABD Dışişleri Bakanlığı bütçesine ilişkin bir oturumda değerlendirmelerde bulundu. Kuzey Kore'den Venezuela'ya, Sisi'den Cemal Kaşıkçı cinayetine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunan Pompeo, bir soru üzerine Türkiye'ye iadesi geciktirilen F-35 savaş uçakları hakkında da konuştu.

 

 

"TÜRK MEVKİDAŞIMA S-400 ALINMASI DURUMUNDA F-35'LERİ VERMEYECEĞİMİZİ İLETTİM"

Türkiye'nin S-400 alması halinde ABD'nin Türkiye'ye F-35 savaş uçağını vermeyeceğini Türk mevkidaşına aktarıp aktarmadığına ilişkin bir soruya Pompoe, "Evet ilettim" diye yanıt verdi.

 

 

TÜRKİYE'YE ÜSTÜ KAPALI YAPTIRIM TEHDİDİ

Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri almasının Amerika Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamındaki Rus şirketleri ile "önemli bir işlem" yapan ülkelerin yaptırım uygulanmasına ilişkin maddesinin kapsamına girip girmediğine yönelik bir soruya ise Pompeo, "Yasal bir çıkarımdan kaçınacak olursam (S-400 alımı) oldukça önemli bir işlem olur" diye yanıt verdi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Kara cahil 4 yıl önce Şikayet Et
    S 400 ABD değil İsrail dayatmasidir. Bunu öğrenin artık. Mavi Marmara olayında hatırlayın İsrailliler ne demişti. ( Bizim en üstün olduğumuz nokta hava kuvvetleri dememiş miydi.) Çünkü ABD dost-dusman uçak kodlarını İsrail'e verdi bize vermedi. F-16 lardan bahsediyorum. Biz şifreleri kırınca İsrail aniden çark etti. Ama bu F 35 lerin şifreleri çok zor. Şimdi anladınız mı . ABD bizi İsrail'in kucağına atmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin f35 leri taka daha gecen gun japonyada iki tanesi düstu f35 fiyasko bence bu projeden cikalim paramizi bosyere harcamayalim su 57 alalim
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Kürecik Radar Üssü hemen kapatilmali.Vünkü Israil korunuyor Iran‘a karsi.Ama onu akil edecek uygulayacak varmi o muamma.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye İncirlik ve Kürecik kapatılsın.
    Cevapla
  • Doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye s400 e uyumlu olan rus ucağını almalı. F35 ler cok güvensiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!